Kuş Gözlem Toplulukları bilgilendirmenin ardından yarında Bafa Gölü ve B.Menderes Deltasında gözlem gerçekleştirilecek.
Adnan Menderes Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu’nun ev sahipliğinde Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu, Balıkesir Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu, Ege Üniversitesi Doğa Gözlem Topluluğu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kuş Gözlem Topluluğu, Pamukkale Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve Doğa Derneği bulunduğu Kuş Gözlem Toplulukları Didim’de bir araya geldi. Didim’de bir araya gelen Topluluklar, Didim Ticaret Odası Salonunda tanışma ve bilgilendirme etkinliğinde buluştu. Etkinliğe Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve Didim Çevre Platformu üyeleri katıldı. tkinlikte ilk olarak toplulukların temsilcileri Topluluklarının kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Heraklia’dan Karina’ya kadar olan bölgede kuş popülasyonunun fazla olduğunu, geçmiş dönemlerde Almanlar’ın bu alanda Kuş gözlemciliği yaptığını hatırlatarak, “Bafa gölü ile Büyük menderes Deltası kuş popülasyonu anlamında güzel bir yer; Biz belediye olarak çevre anlamında çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Sizleri burada görmek bizleri memnun etti. Sizlere manevi olarak her konuda yanınızdayız. Her zaman da sizleri Didim’e bekliyoruz” dedi.
Doğa Derneği İzmir Sorumlusu Esra Kartal ise, Ekim ayında düzenlenen Kuş Konferansında Türkiye’deki tüm topluluklarla bir araya geldiklerini söyledi. Kartal, düzenlenen bu etkinliğin önümüzdeki süreçte Akdeniz’de düzenleneceğine belirtti. Ege Bölgesi'nin Kuş Gözlemi anlamında zengin bir yer olduğunu belirten Kartal, Didim’de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı katkı veren herkese teşekkür etti.
Kartal ayrıca Doğa Derneğinin ülke genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi. Etkinliğin ilk gününde “Türkiye Kuş Coğrafyası”, “Kuş Gözlemciliği”, Kış Ortası Sukuşu Sayımı Nasıl Yapılır?” “Önemli Kuş Alanları ve Dünyada Doğa Koruma” “Yaşayan Bahar ve Kuşçuluk” “Ege'de Kuş Araştırma ve Koruma Çalışmaları” konularında Doğa Derneği çalışanları tarafından bilgiler verildi. 18 Aralık, 2011 Pazar günü ise Topluluklar Bafa Gölü ile Büyük Menderes Deltasında uygulamalı olarak gözlemlerde bulunacakları bildirildi.