İngiliz aktörün gelmiş geçmiş en gerçekçi performansını tiyatro önünde mola verdiği sırada ortaya koyacağını kendisi de tahmin etmiyordu.

Samuel Beckett"ın 'Waiting For Godot/ Godot"yu Beklerken' adlı oyununun Avustralya turnesi için Melbourne"de bulunan 70 yaşındaki aktör, prova molası sırasında dışarıda beklerken oldukça ilginç bir olay gerçekleşti.

Yoldan geçen Avustralyalı bir kadın oyunda kullandığı yıpranmış elbiseleriyle bir bankın üstünde dinlenen McKellen"ın şapkasına bir dolar koydu.

McKellen, olayı Twitter sayfasından şöyle duyurdu; ''Godot"nun provası sırasında kapıda biraz hava alıyorudum şapkamı ayaklarımın ucuna koydum. Hemen sonra yoldan geçen bir kadın durup, “Bir şeye ihtiyacın var mı kardeşim?” diyerek şapkama metal bir dolar koydu. Umarım Melbourne izlyecileri de bu kadar cömert olurlar” Mckellen ayrıca bir dolarlık bozukluğu tılsım olarak soyunma odasındaki aynanın üstünde sakladığını söyledi.

Olaydan oldukça etkilenen aktör oyuna ilgiyi arttırmak için daha sonra birçok kez tiyatro önüne çıkıp dilenci rolüne büründü.

Samuel Beckett tarafından yazılan oyun sürekli birbirleriyle eğlenen,tartışan ve bazen de intihar düşüncesi hakkında kafa patlatan Estragon ve Vladimir adlı iki karakterin hikayesini anlatıyor.

Oyunda Estragon"u Ian McKellen canlandırırken Vladimir"i Roger Rees canlandırıyor.(ntvmnsnbc)