Afrika Günü; Türkiye’yi Aydın Efeler Anadolu Lisesi’nin temsil ettiği “Global Intercultural Learning by Developing a Partnership With an African School” adlı Comeniu’s projesi kapsamında Türkiye, Almanya, Estonya ve İsveç ile Orta Afrika Cumhuriyeti arasında kurulan skype canlı konferans bağlantısıyla kutladı.
Aydın Efeler Anadolu Lisesi’nin kardeş okulu olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Ecole Internationale Centrafricano Turque Koleji onuruna düzenlenen etkinlikte Afrika’yı simgeleyen öğrenciler tarafından yapılmış el emeği takı, kıyafet ve ürünlerin yanı sıra orijinal Afrika kostümleri, fildişi, bambu ve ağaç oymacılığının eserleri de standlarda sergilendi.
Hareketli Afrika şarkılarına danslarıyla eşlik eden öğrenciler, kardeş okul yararına hazırladıkları ikramların satışlarında 65 TL’lik bir yardım toplamayı da başardı. Ortak diğer ülkelerde de aynı anda çeşitli etkinlikler düzenlenirken; skype üzerinden bu çalışmalar tüm okula duyuruldu ve paylaşıldı. Gençlerin Afrika’ya ait bilgilerin görevli öğrencilerin sunumlarıyla zenginleştirilip artırıldığı etkinlikte Afrika bilinci oluşturulmaya çalışıldı. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg