Çocukların kentin yönetiminde söz sahibi olmaları ve onların isteklerine karşılık verebilmek adına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın talimatlarıyla Efeler Kent Konseyi bünyesinde 14-18 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan ‘Çocuk Meclisi’ oluşturuldu.

Aydın Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen Efeler Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısına Efeler Belediye Başkan Yardımcıları, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Efeler Belediyesi birim müdürleri, Efeler Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Efeler Kent Konseyi meclis başkanları ve çocuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve İstiklal Marşı’nın ardından, divan oluşturularak Çocuk Meclisi Yönergesi görüşülerek kabul edildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde, yapılan açık oylama sonucunda, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrenci, 17 yaşındaki Harun Sezen Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi başkanlığına seçildi.

“ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİMİZ”

Belediye olarak kentte çocukların da yaşadığının farkında olduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakan, “İlçemizde 7’den 70’e herkes bir uyum içerisinde yaşıyor. Belediye olarak temizlikten, park ve bahçe işlerine kadar geniş bir yelpazeye hizmet veriyoruz. Tüm bunların yanında ilçede çocuklarımızın da yaşadığını, onların da bir takım ihtiyaçları ve talepleri olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Bu nedenle Efeler Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi’ni oluşturduk. Her mahalleden seçilen çocuklarımız bu mecliste etkin olarak görev alıp kentin yönetimine katkı sağlayacak. Çocuklarımızın güzel işlere imza atacağından hiç şüphem yok, onlar bizim her şeyimiz” diye konuştu.
Sezen başkanlığındaki Yürütme Kurulu Asil Üyelikleri'ne, Bahar Yıldırım, Bestenur Dönmez, Sude Garip, Nurten Dündar, Mustafa Şenyuva, Yiğit Erten Varlık, Hakan Korkmaz, Ahmet Üzen, Bertu Ercan, Barış Yavuz, Betül Çoban, Mürşide Beygirci, Hasan Basri Özen, Betül Samur, Bahar Er ve Münevver Görmez seçildi. Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri de şu isimlerden oluştu: "Yağmur Canmergen(Başkan), Duygu Kulakoğlu, Salih Şengönül, Gülay Dalgıç, Kardelen Özdemir, Berkcan Şahin, Yunus Günay, Gamze Dikici, Canberk Aydoğdu, Feyzullah Aydın, Serkan Camuz, Özgür Başercan, Figen Tanış, Serdar Tütüş, Yakup Aydoğan, Mustafa Özcan ve Eda Dür."

1-291.jpg

2-537.jpg

3-370.jpg