21 Ekim"de başlayan etkinlikler, 23 Ekim Cuma akşam saatlerinde son buldu. Edebiyat dünyasının tanınmış yazarları Sökeli sanatseverler ve öğrencilerle buluştu.

Hidayet Sayın ve Metin Demirtaş"ın onur konukları olduğu 6. Söke Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri"nde Yunus Bekir Yurdakul, Ferda İzbudak Akıncı, Mehmet Aydın, Abdullah Bolulu, Ayhan Can, Nursel Duruel, Selim Esen, Sultan Su Esen, Mehmet Güler, Turhan Günay, Ahmet Günbaş, Burhan Günel, Mehmet Arslan Güven, Ahmet Zeki Muslu, Mucize Özünal, Tahsin Şimşek, Hülya Soyşekerci, Zehra ÜNÜVAR, Talat Avcı, Yaşar Çağbayır, Hasan Bıldırki, Şennur Çoban Parıldar, Necati Çakıcı, Ziya Gürel, Nalan Tuntaş katılımcı yazalar oldu.

Bu yılki Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri"nde sanatın dallarına eleştirel bakış ağırlık kazandı. Etkinlikte yapılan konuşmaların konularına bakıldığında günümüz resmi, günümüz şiiri, günümüz öyküsü, günümüz tiyatrosu, fotoğraf sanatına eleştirel bakış konuları yer aldı. Gün boyu süren konferans, söyleşi ve dinletilerin yanı sıra bu yıl gerçekleşen etkinliklerde kaybettiğimiz Sökeli yazar Ferzan Gürel anıldı. Ayrıca fotoğrafçı Mustafa Arslan Güven tarafından çekilen Söke resimleri “renkler ve renkleri ile Söke” başlığı altında Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri"nde sergilenirken; beğeni toplantı.