Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Saydan, kamu kurum iskontolarındaki artış ve ilaç fiyat indirimleri nedeniyle eczacıların zarara uğradığını savunarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik'e konuyla ilgili mektup gönderdi.

Bakan Çelik'e gönderilen mektupta, Sağlık Uygulama Tebliği'nde, kamu kurum iskontolarındaki artış nedeniyle eczanelerin raflarında bulunan ilaçlarda oluşan kayıpların ilaç firmalarınca telafi edilmesine yönelik değişiklik yapılmasına karşın 6 aydır ilaç firmalarınca hiçbir girişimde bulunulmadığı belirtildi.

Kamu kurum iskontolarının, firmalar tarafından doğrudan SGK'ya yapılması istenen mektupta, eczanelerdeki kayıpların dayanılmaz noktaya geldiği savunuldu.

Bakan Akdağ'a gönderilen mektupta ise ''Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'' ile zararların firmalar tarafından karşılanacağının hükme bağlandığı ancak firmaların buna duyarsız kaldığı ifade edildi.

Bakanlığa bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca her cuma referans fiyat düşüşü ya da indirimi nedeniyle ilaç fiyatlarının düşürüldüğü ve eczanelerin stok zararlarına yenilerinin eklendiği öne sürülen mektupta, zararları karşılanmayan eczacıların ciddi bir darboğaza sürüklendiği kaydedildi.

Her iki mektupta da eczacıların mağduriyetinin giderilmesi için zararı karşılanmayan ilaç firmalarına yaptırım uygulanması istendi.