13 Şubat Salonu’nda, Türkiye Beyazay Derneği Erzincan Şube Başkanlığı ve Belediyenin işbirliği ile düzenlenen ’2’nci Geleneksel Engelliler Şenliği’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Türkiye Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Öcalan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gecede bir konuşma yapan Türkiye Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Öcalan, Beyazay Derneği olarak merkezlerinin İstanbul’da olmasına rağmen gönüllerinin Türkiye’nin dört bir tarafında attığını belirtti.

Mehmet Öcalan, "Türkiye’nin her karış toprağında yaşayan ve bu vatan için hizmet eden ve Türkiyeli olmaktan, Türk vatandaşı olmaktan, Türkiye nüfus cüzdanını taşımaktan şeref duyan Türk Milletine hizmet etmekten biz de şeref duyuyoruz." dedi.

Ardından konuşan Erzincan Valisi Abdülkadir Demir ise engellerin kafada ve gönülde olduğunu ifade ederek, "Bunu aşan her şeyi aşar. Burada çok güzel insanlar var, engelleri aşmış insanlar var" diye konuştu.

GÖRME ENGELLİ BİLAL COŞTURDU

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı ve Engelliler Gösteri Sanatları Topluluğunun gösterileri ilgi gördü. Erzincan Engelliler Cimnastik Kulübü’nün gösterisinin ardından, Yetenek Sizsiniz yarışması ile tanınan görme engelli Bilal Göreğen sahneye çıktı. Salonu dolduran yüzlerce kişi Bilal Göreğen’in şarkıları ile coştu. Gecenin ilerleyen saatlerinde manken- şarkıcı Ece Gürsel sahne aldı. Gürsel’in sahneye çıkmasının ardından başta protokol üyeleri olmak üzere salon yavaş yavaş boşalmaya başladı.

Playback şarkılar seslendiren Gürsel, Erzincan’da olmaktan mutlu olduğunu ve her şeyin çok keyifli olduğunu söyledi. Gecede son olarak sahneye çıkan pop müzik şarkıcısı Reyhan Karaca ise, salonda kalan az sayıda izleyiciyi söylediği şarkıları ile coşturdu.

Milliyet