Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 208 yılında hizmete koyulan “e-İŞKUR” sayesinde kullanıcılar tüm işlemlerini elektronik ortamda 7/24 gerçekleştirebilme olanağına kavuştu. e-İŞKUR projesinden önce tüm hizmetler, İŞKUR ofislerine iş arayanların ve işverenlerin başvurması sonucunda yapılıyordu.
İŞKUR hizmetlerinin çevrimiçi olarak sunulmaya başlaması ile birlikte, iş arayanlar ve işverenler İŞKUR görev alanına giren konularda şube müdürlüklerine gelmek zorunda kalmadan işlemlerini ‘www.iskur.gov.tr’ internet adresinden yapabiliyor. Sisteme kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişilerle hızlı iletişim kurabilmek ve zaman tasarrufu sağlamak için kayıt sırasında e-posta adresi belirtmeyenlerin cep telefonu numarasına kısa mesajla gerekli bilgiler iletiliyor. e- İŞKUR hizmeti kurumun bütün hizmetlerini kapsadığı için İŞKUR’un tüm hedef kitlesi bu hizmetten yararlanabiliyor. İş arayanlar ve işverenler sisteme üye olmak kaydıyla her türlü işlemini e-İŞKUR üzerinden yapabiliyor.


KAYITLI ÜYE SAYISI ARTIYOR
e-İŞKUR uygulama sisteminin hayata geçmesiyle birlikte İŞKUR’a kayıtlı iş arayan ve işveren sayısında büyük artış meydana geldi. 2007 yılında İŞKUR’a kayıtlı iş arayan sayısı 707 bin 671 kişi iken; 2009 yılında bu sayı 1 milyon 689 bin 349 kişi oldu. Yine 2007 yılında İŞKUR’a kayıtlı işveren sayısı 90 bin 446 iken; 2009 yılında bu sayı 326 bin 431’e yükseldi. Bu artışa diğer etkenlerin yanı sıra e-İŞKUR hizmetinin çok önemli etkisi oldu.