Poyrazköy Davası'nda sanık avukatı talepte bulunduğu sırada, salonda bulunan muhabir kız arkadaşına evlenme teklif etti. Mahkeme başkanı ise avukatın bu teklifine, "Talebiniz kabul edildi." diye cevap verdi. Teklif salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy Davası'nda tanık polisler dinlendi. Polislerin dinlenmesinden sonra Mahkeme Başkanı taleplerin alınacağını söyledi. Söz alan sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, bir avukatın kendini en rahat hissettiği ve kolaylıkla ifade edebileceği yerin mahkemeler olduğunu belirterek söze başladı. İlk talebinin mahkemeden değil başka birinden olacağını kaydeden Ersöz, “Mahkeme salonları çoğu kez hüzünün hüküm sürdüğü, gözü yaşlı annelerin, eşlerin ve çocukların duygusal anlara şahit olduğu yerler. Ancak zaman zaman içimizdeki umudun yeşerdiği anlar da olmuyor değil. İşte talebim bu umudu yeşertecek bir konuya ilişkin. Ancak kendisinin hükümle beraber değil, bir ara kararla bu talebimi karara bağlamasını talep ediyorum.” dedi. Ersöz sözlerinin ardından “Sayın başkan müsaadenizle şu an duruşma salonunda bulunan CNN Türk muhabiri Yeşim Kam hanımefendiye evlenme teklifi ediyorum.” ifadesini kullandı.

Salondakiler teklife alkışlarla destek verdi. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, “Bu teklifiniz kabul edildi.” karşılığını verdi. Başkanın cevabı salondakileri güldürdü. Teklif üzerine Yeşim Kam gözyaşlarını tutamadı.

Mahkeme başkanı, Ersöz’ün taleplerinin ardından duruşmaya öğle arası verdi.

‘TEKTAŞI GÖRMEDEN EVET DEME’

Adliye önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan avukat Ersöz ve genç muhabir Kam’ın heyecanlı oldukları gözlendi.

Duruşma salonlarının, avukatların kendilerini en iyi ifade edebildikleri yer olduğu için salonda kendini rahat hissettiğini düşündüğünü söyleyen Ersöz, “Bu nedenle teklifi salonda yaptım. Mahkeme Başkanına anlayış göstermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Talep Mahkeme Başkanı tarafından kabul edildi. Ama henüz Yeşim hanımdan cevap alamadık.” dedi.

Basın mensuplarının “Şimdi alalım.” şeklindeki ifadeleri üzerine Kam, bir süre duraksadı. Bu arada Kam’ın muhabir arkadaşının, “Tektaşı görmeden evet deme.” uyarısında bulunması gülüşmelere neden oldu.

Kam, “ Sürpriz oldu. Sürpriz yapabilecek biri olduğuna da inanmıyordum. Teklifi duyunca duvar dibinde çöktüm.” diye konuştu.

Basın mensuplarının ısrarla “Evet mi, hayır mı?” sorusu üzerine genç muhabire kadın meslektaşından yine “Tektaşı görmeden evet deme” uyarısı geldi. Bu uyarı üzerine avukat Ersöz, tektaşın çantasında olduğunu söyledi. “İnanıyım mı?” diye soran Kam, “Yanında sertifikası da olursa ‘evet’ tabi.” cevabını verdi.

Ersöz ve Kam’ı basın mensupları, sanıklar ve yakınları ile avukatlar tebrik etti.