İnşaat işçisi olduğu öğrenilen Medet Kaçkın (26), iş dönüşü geldiği Eyyübiye Mahallesi'ndeki evinde fenalaşarak, oturduğu koltuktan düştü. İddiaya göre, yakınları tarafından özel bir araçla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. 

Araçtan indirildiği sırada kalbi duran genç, hastanenin acil servisinde elektroşok cihazıyla yapılan müdahalenin ardından yeniden yaşama döndürüldü. Kaçkın'ın, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmesi istendi. 

Bu sırada Kaçkın'ın öldüğünü zanneden yakınları ise hastaneye gelerek, acil servis önünde toplandı. Hastane önünde oluşan kalabalığın arasında başka bir hastaneye sevk edilmek istenen Kaçkın'ın bindirildiği ambulansın sürgülü kapısı kapatılmak istenirken yerinden çıktı. 

Sağlık ekipleri ve güvenlik görevlilerinin birkaç dakikalık çabasına rağmen kapı yerine oturtulamayınca, araca binen bir polis memuru kapıyı tutarak, Medet Kaçkın yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine ulaştırıldı. 

Burada müdahale edilen Kaçkın'ın, beyin kanaması geçirdiğinden şüphelenen doktorlar, o esnada hastanede beyin cerrahı bulunmadığı için hastayı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. Burada yoğun bakıma alınan Kaçkın'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.