Dünyanın en pahalı Salsa dançısı Frankie Martinez, JCI (Junior Camber International Kadıköy), IMU Dance Company, Ay'dan Mice ve Social Cookies işbirliği ile, 10 – 16 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Dans Festivali için Türkiye'ye geliyor.

Kendi neslinin en yenilikçi ve ünlü dansçılarından biri olan Salsa ustası Frankie Martinez, Latin Dans Dünyası'nda geliştirdiği kendine özgü markası 'Afro-Latin Funk' ile ayrı bir yere sahip.

Frankie Martinez, Salsa / Mambo üstadı Eddie Torres ile uzun bir süre çalıştıktan sonra, Eddie Torres Dans Grubu'na ana dansçı olarak kabul edildi. Bir Eddie Torres dansçısı olarak, Tito Puente ve FANIA All-Stars gibi Latin müziği ikonları ile Maddison Square Garden ve Roseland Ballroom gibi pek çok mekanda sahneyi paylaştı.

1999 yılında Frankie Martinez, Eddie Torres Dans Grubu ile yollarını ayırdı ve Abakua Dance Topluluğu isimli kendi dans grubunu kurdu. Abakua, Frankie Martinez'in koreografi yetenği ve dansçıların ustalığı nedeniyle, Latin Dansları Toplulukları arasında hızla büyük bir şöhrete sahip oldu.

Frankie Martinez, Afro Caribbean köklerini keşfederek, Latin dansının koreografik imkanları ile formatını değiştirme imkanını buldu. Böylece 5 dakikalık performansını 30 dakikalık kendine özgü teatral bir şova dönüştürebildi.

Dünyanın en iyi Salsa dansçısı olarak bilinen Frankie Martinez, 10 – 16 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Dans Festivali'nde çeşitli workshop'ların yanı sıra 'Özel 1 Saatlik Şovu' ile de hayranlarını büyülemeye hazırlanıyor.