Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin artık yeni bir sürece girdiğini belirterek, 1980'lerden beri belki de ilk kez Türkiye'nin haklılığının geniş çevrelerce tescil edildiğini kaydetti.

Babacan, Atina'ya giderken uçakta gazetecilerin terörle mücadele konusundaki soruları yanıtladı. Terörle mücadelenin uluslararası boyutunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, terör örgütü PKK'nın yalnızlaştırılması konusunda çok önemli bir mesafe aldıklarını bildirdi.

Babacan, bu çerçevede pek çok ülkeyi ziyaret ettiklerini, pek çok telefon görüşmesi yaptıklarını ve halen yapmakta olduklarını belirterek, ''çünkü bizim ne kadar meşru bir zeminde hareket ettiğimizi bütün dünyanın anlaması önem taşıyor, bunu da sağladık'' dedi.

Bakan Babacan, tezkere ile ilgili görevlendirmenin yapıldığını ve yetkinin Türk Silahlı Kuvvetlerine verildiğini anımsatarak, bunun da çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu adımın dış konjonktürde değerlendirilmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Babacan, bundan sonraki dönemde de konunun dış boyutunun ön planda olacağını belirtti. Babacan şöyle konuştu: ''Artık Türkiye yeni bir sürece girmiştir. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele olacaktır. Terörle mücadelede pek çok enstrüman vardır. Eskiden enstrümanlar masada diyorduk. Artık uygulamadalar. Bu önemli mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Belki 1980'lerden sonra ilk kez Türkiye'nin haklılığı bu kadar geniş çevrelerce tescil edilmiştir.''

Babacan, terör örgütüne geçmiş dönemde bazı çevrelerin sempatiyle yaklaştığını, hatta zaman zaman destek verdiklerini de hatırlatarak, artık reformlarda ilerleme kaydetmiş bir Türkiye'de böyle bir terör örgütünün kabul edilemeyeceğini bütün dünyanın anladığını söyledi.
Kaynak: AA