Edinilen bilgiye göre; Perşembe günü öğleden sonra saatlerinde teker teker hastaneye gelmeye başlayan vatandaşların akşam saatlerinde yoğunluk kazandığı öğrenilirken; hastaneye gelenlerin şikayetleri baş dönmesi, ishal ve mide bulantısı olunca olayın toplu zehirlenme olduğu anlaşıldı. Söke Fehime Faik Kocagöz Hastanesi"ne aynı şikayetlerle koşan vatandaşların ortak özellikleri ise bir önceki akşam aynı düğün salonunda bulunmak ve aynı düğün pastasını yemekti. Gündüz saatlerinde hastaneye benzer şikayetlerle gelerek tedavi edildikten sonra taburcu edilen vatandaşlarında olduğu öğrenilirken, akşam saatlerinde Söke Devlet Hastanesi"ne gelerek tedavi olanların isimleri şöyle; Meryem Yalçın (54), Özlem Özkan (38), Erdal Turan (17), Necla Dursun (28), Yusuf Can Dursun (5), Ülkü Dursun (12), Türkan Dursun (11), Öztürk Dursun (10), Burhan Tekin (11), Kadir Asarcık (12), Baran Aris (13), Aşur Kaygısız (15), Celal Kaygısız (12).
Zehirlenen vatandaşların yakınlarından Kader ve Muharrem Asarcık; “Hepimiz aynı düğündeydik. Gündüz saatlerinden itibaren çoğunluğu çocuklar olmak üzere ishal, mide bulantısı, ateş şikayetleri arttı. Orta yaşlılarda da aynı şikayetler vardı ama onlar çocuklara göre daha çabuk toparladılar. Ayrıca Hastane"ye gelenlerin dışında, gelmeyenlerinde çok olduğunu düşünüyorum. Düğün salonu ile görüştük, raporun düzenlenmesi halinde gerekli işlemi yapacağını söyledi” dedi.
Yaşanan zehirlenme sonrasında İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan"ın gece saatlerinde Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"ni arayarak bilgi edindiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.