Demokrat Parti Aydın'da çalışmalarına başladı. DP Genel İdare Kurulu Üyesi Yılmaz Menderes başkanlığında düzenlenen toplantıda İl Başkanı Engin Polat, genel durumu değerlendirdi ve yerel seçim hazırlıklarından söz etti.

DP Çine İlçe Teşkilatı"nda gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Engin Polat İl Başkan Yardımcısı Duran Teke, yönetim kurulu üyesi Mehmet Özenboy, İlçe Başkanı Erkem Dinçer, Kadın Kolları Başkanı Gülser Baysal, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, yeni Genel Başkanlarından övgüyle söz ederek “Biz partimize genel başkan değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti"ne bir başbakan seçtik. Bundan sonraki çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapacağız” dedi.
Demokrat parti"nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaptığı küçük ama önemli siyasi hatalar ile bugün muhalefet yapmaya devam ettiğini belirten Polat “Bugün partinin yaptığı yanlışlar ve geçmişi sorgulanıyor. Bu sorulara cevaplar bularak DP'nin geleceği hazırlanıyor. Genel Başkanımız seçildiği günden beri Parti Genel Merkezi"nden çıkmadı. Sürekli olarak çalışıyor ve yeni projeler hazırlıyor. Çalışmalarını tamamladığı zaman yeni atılımları başlatmak için partililerimizin karşısına çıkacak. İnanıyorum ki daha güzel ve başarılı günler bizleri bekliyor. Genel Başkanımız çok genç, 38 yaşında. İnsanlar üzerinde etkisi çok yüksek bir yapıya sahip. Bugün için üzerinde büyük bir yük var. Parti olarak çalışma sistemimizi değiştireceğiz yerel seçimler öncesi "siyaset okulu" kuracağız” dedi.
Aydın"da son günlerde DP"li belediye başkanların istifalarını da değerlendiren Polat “DP'den istifa eden belediye başkanlarımız, partimizin gücünü azaltmadı. Demokratik, siyasi yaşamda bu tür olalar her zaman oluyor. Eğer kişiler, seçmenleri göz ardı ederek kendilerinin güçlü oldukları kanaatine varırlarsa, büyük bir yanlış yaparlar. İstifa eden başkanlarımızda demokrasiyi özümseyemedikleri için bu yanlışa düştüler” ifadelerine yer verdi.