Sevindi, "Anavatan'la aynı ananın ve babanın çocuklarıyız. Yarım kalan birleşmeyi tamamlamak istiyoruz. Her iki partinin de genel başkanı bu konuya sıcak bakıyor. Bir aksilik olmaz ise birleşme gerçekleşecektir" dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen DP Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi, il başkanlığı binasında partililerle toplantı yaptı. Genel merkez olarak yeni bir program başlattıklarını belirten Sevindi, Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin ve genel başkan yardımcılarının her ilde görevlendirilerek teşkilatın fotoğrafını çekeceğini belirtti. Sevindi, 50 ilde çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Partililere anket uygulaması yapılarak yerel seçim öncesi görüşlerini alıyoruz. Veri tabanı oluşturuyoruz. Partililerimizde ipucu alarak projeler üreteceğiz. Martın sonuna kadar Türkiye'nin fotoğrafını çekeceğiz" dedi.

3 günlük İzmir ziyareti sırasında tüm ilçe ve belediye başkanları ile görüşeceğini belirten Sevindi, topladıkları verileri genel merkeze bir rapor halinde sunacaklarını, ayrıca belediye başkanları ile bir araya gelerek yerle seçim öncesi politikalar saplayacaklarını kaydetti.

Sevindi, hükümetin en zayıf noktasının ekonomi olmadığını öne sürerek, "Hükümetin en zayıf olduğu nokta bizim hiçbir zaman tereddüt etmediğimiz ve bizi kitle partisi yapan, insanları birleştirme politikasının tam tersini uygulayıp bölücülük yapmasıdır. Toplumumuzu örtülü, örtüsüz başta olmak üzere çeşitli katagorilere bölmesidir. Biz birleştirmeye gelen olduk. Farklı düşünen, giyinen, bir millet olduğu bilincinde olan yüzünü modern dünyaya dönen bir politikanın sahibi olduk. Bu sayede uzun yıllar boyunca iktidarda kaldık. Bizim aldığım oy oranlarına AKP hükümeti ulaşamadı" dedi.