DP'de, gözler 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi. Kongreye bir haftadan az bir süre kalmasına karşın hala ciddi bir adayın ortaya çıkmaması parti teşkilatlarını tedirgin ediyor.

DP yeni genel başkanını arıyor. Mehmet Ağar'ın 22 Temmuz genel seçiminden sonra görevinden istifa etmesi ile başlayan süreç belirsizliği koruyor. Şimdiye kadar genel başkanlık görevine ciddi bir adayın çıkmaması partilileri tedirgin ediyor.

KESİCİ'YE TEKLİF

81 il başkanı adına görüşmelerde bulunan İzmir, Kayseri, Diyarbakır, Anakara, Bursa ve İstanbul İl Başkanları yıllarca Anavatan ve DYP'nin birleşmesi için mücadele veren, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile görüşme yaptı. DP İzmir İl Başkanı Turhan Arınç, Kesici ile yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptıklarını Pazar günü tekrar biraraya geleceklerini söyledi.

ÇİLLER SICAK BAKMIYOR

Arınç, Konya, Ankara ve İstanbul İl Başkanları'nın Tansu Çillerle bir görüşme yaptığını belirterek, “Arkadaşlarımız Tansu Hanım'ın partiye sahip çıkmasını, tekrardan genel başkan olarak görmek isteklerini iletmişler. Tansu hanım, arkadaşlarıma maddi ve manevi olarak yanlarında olduğunu, ama siyasete tekrar dönmeyi düşünmediğini söylemiş. Fakat biz bu konuda ısrar etmeye devam edeceğiz. Delege Çiller'i genel başkan olarak görmek istiyor'' dedi.

İPTAL EDİLEBİLİR

Öte yandan Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin olağanüstü kongrenin iptali için imza topladıkları ve yarın GİK'in bu konuyu görüşmek üzere toplanacağı öğrenildi.

Ayrıca delegelerin kongrede Ağar'ı yeniden aday gösterebileceği parti kuluslerinde konuşuluyor. Kongrede ciddi bir adayın çıkmaması durumunda ise parti içinden bir isim genel başkanlığa seçilerek, partiyi olağan kongreye taşıyacak.