Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver Geçtiğimiz ay yapılan Oda Meclis Toplantısında Meclis Üyesi Hilmi Erbaş’ın ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi ve görevinin başında olduğunu dile getirdi. Ortada bir bilgi kirliliği olduğunu belirten Döver konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “26.03.2012 tarihinde, Yönetim Kurulumuzca, haklarında bir takım usulsüzlükler yaptıkları konusunda iddialar bulunan bir kısım personelimizle ilgili olarak, hukuki süreç başlatılmıştır ve haklarında iddia bulunan 3 personelimiz tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır.. Tamamen hukuki bir vakıa olan bu olaydan ve hukukun işletilmesinden rahatsız olduğu tarafımızca değerlendirilen üyelerimizden Hilmi Erbaş, odamıza gerçekle ve hukukilikle ilgisi bulunmayan bir dilekçe sunmuş, bu dilekçesini, basınımıza vermiş ve kamuoyunda, Yönetim Kurulumuzca daha önce alınan kararların geçersiz olduğu, Yönetim Kurulu Başkanımızın başkanlığının düştüğü şeklinde, bilgi kirliliği oluşturarak, gerçekle ilgisi bulunmayan bir imaj ve görüntü yaratmaya çalışması üzerine, Yönetim Kurulumuzca, basın açıklaması ile söz konusu iddiaların asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu ve konuyla ilgili olarak gerekli cevabın kendisine yazılı olarak verildiği kamuoyumuzun bilgisine sunulmuştur.
Ancak; buna rağmen konuyla ilgili spekülasyonlar kasıtlı ve bilinçli olarak devam ettirilmiş ve bunun üzerine odamızca ilgili bakanlıktan görüş istenmiştir.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 10 Nisan 2011 tarih ve 2661 sayılı odamıza gönderdiği yazısında “Yönetim kurulu başkanımız Ufuk Döver’in temsil ve İlzam yetkisinin kesintisiz olarak devam ettiği ve Bu sebeple Organ üyeliklerinind” açık ve net olarak bildirilmiştir.
Yine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 11 Nisan 2011 tarih ve 2690 sayılı odamıza gönderdiği yazısında da “Haklarında İddialar Bulunan 3 Personelimizin, Yönetim Kurulumuzca Soruşturmalar Sonuçlanıncaya Kadar Tedbiren Görevden Uzaklaştırılmasının Bakanlıkça Uygun Bulunduğu” bildirilmiştir.
Dolayısıyla, üyelerimizden Hilmi EBAŞ tarafından verilen ve basınımızda da yer alan dilekçede ileri sürülen iddiaların tamamının asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından da teyid edilmiştir.
Tüm bu sebeplerle, bilgi kirliliği oluşturarak, gerçekle ilgisi bulunmayan bir imaj ve görüntü yaratmaya çalışan, odamızca başlatılan hukuki süreci baltalamak, örtbas etmek ve gündem değiştirmek isteyen ve ısrarla spekülasyon yaparak veya yaptırarak bir takım şahsi hırs ve beklentilerini gerçekleştirmeye çalışanlara itibar edilmemesi için iş bu basın açıklamasını yapmak bir zorunluluk olmuştur.”dedi.
“İMZALAR GERİ ÇEKİLDİ”
Döver açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk olarak Olağanüstü Meclis Toplantısıyla ilgili soruyu yanıtlayan Döver “Olağanüstü meclis toplantısı isteyen arkadaşlarımızdan bazıları imzalarını geri çekti. “dedi.
Görevden uzaklaştırılan 3 personelin neden uzaklaştırıldığıyla ilgili de soruyu da yanıt veren Döver “Yönetim Kurulumuz kararıyla ciddi duyumlar üzerine toplantı yaptık. Bu toplantının ardından aşağıda görev yapan arkadaşların iş ve işlemleriyle ilgili tutanak tuttuk. Elden para almaları konusunda duyumlar aldık. Bu konuda da tutanak tutuldu. Yaptıkları işlemlerle ilgili kendileriyle görüştük ve konu bu noktaya geldi. Ayrıca arkadaşların disiplinsizlikleri ve yaptığı işlerle alakalı da konu yargıya intikal ettirildi.”dedi.
Ticaret Odasında işlemlerin olmadığına dair iddialara da cevap veren Döver “Odamızda iş ve işlemler sürdürülüyor. Evrakların götürüldüğüne dair bir durum yok.”dedi.
“HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR.”
Oda Meclis Üyesi Hilmi Erbaş’ın iddialarının boş çıkması sonrasında kendisinden istifa isteyecek misiniz sorusuna da yanıt veren Döver “Kimseden bu konuda talebimiz yok, herkes kendine yakışanı yapar.” Diyerek üstü kapalı göndermede bulundu.
Ortaya atılan iddialarla ilgili basına paylaştığı konuyu ilk meclis toplantısında Meclis Üyeleriyle de paylaşacaklarını belirten Döver görevi layıkıyla sürdürmeye devam edeceğini söyledi.