Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetini organize etmekle suçlanan polis muhbiri Erhan Tuncel ile aynı karede göründüğü fotoğraflar ortaya çıkınca, “Ben halkın içindeyim, herkesle fotoğrafım olabilir. Sözünü ettiğiniz Erhan Tuncel"i tanımam bile. Alperen Ocakları"nın da üyesi değildir” demişti. Ancak Dink cinayeti dosyasına yeni koyulan telefon kayıtları, Erhan Tuncel"in “Muhsin Başkan” dediği Muhsin Yazıcıoğlu"nun Trabzon gezisinin organizasyonunda görev aldığını ortaya koyuyor.
Dava dosyasına konan telefon kayıtlarına göre "muhbir" Tuncel, kendisinden sorumlu polis memuru Muhittin Zenit"in Trabzon"dan ayrılmasının ardından birlikte görev yaptığı ve “Memduh Abi” diye hitap ettiği polis memuruyla telefonda görüşüyor.

Erhan Tuncel, görüşmede Muhsin Yazıcıoğlu"nun Trabzon"daki programını bildiriyor. Tuncel şunları söylüyor: “Uçak 8"e çeyrek kala iniyor. Partide yemekli basın toplantısı, partililerle görüşme, cuma namazı, sonra sanayide esnafla görüşme.”

“YASİN"İN DURUMUNU GÖRÜŞECEĞİZ”
Tuncel polis memuruyla konuşmasında, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile Yasin Hayal"in durumunu konuşacaklarını, görüşmeye Hayal"in avukatının katılacağını da anlatıyor.

Tuncel şöyle diyor: “Yasin konusunda görüşeceğiz. Avukatı da çağıracağız, avukat da gelecek. Yasin"in sonraki ceza olayını mı? Hı hı, tamam görüşürüz.”

HAYAL, CİNAYETTEN ÖNCE İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal"in 2000 yılında amcasıyla birlikte BBP"ye üye olduğu, McDonalds"a bomba attığı ve bu suç nedeniyle yargılanıp cezaevinde yattığı dönemde parti üyeliğinin devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Ancak Yasin Hayal"in 30 Kasım 2006"da, yani Hrant Dink cinayetinden 2 ay önce, özel yaşantısına dikkat etmediği ve dengesiz davranışları nedeniyle partiden ihraç edildiği açıklanmıştı.

YAZICIOĞLU: HUKUKİ HAKLARIMI KULLANACAĞIM
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, iddialarla ilgili olarak, “Bu tip haberleri yayınlayan basın yayın organları ile ilgili hukuki haklarımı kullanacağım” dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Dink"in ölümünden önce azmettirici Erhan Tuncel ile görüştüğü” yönündeki iddiaları yalanladı.

“Yalan haberlerle şahsının ve partisinin zan altında bırakılması yönünde çabaların sürdürüldüğünü” savunan Yazıcıoğlu, “Sanki bizzat görüşmüşüm ve görevlendirmişim gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

“Telefon kayıtları Yazıcıoğlu"nu yalanlıyor” başlıklı haberin aslında kendisini doğruladığını ileri süren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Trabzon gezisinde olduğumuz zaten fotoğraflarla orta yerde, yeni neyi çıkarmış oluyorsunuz? Telefon kayıtlarında Erhan Tuncel"in zaten basına dağıtılmış ve herkesin malumu olan bir programı, irtibatlı olduğu polise bilgi olarak aktardığı anlaşılıyor. Bu bilgiler gizli bilgiler değil, basına fakslanmış herkes tarafından bilinen bir Trabzon gezi programı. Bu haber, benim neyimi yalanlamış oluyor? Bu basın ahlakına yakışır mı? Burada çelişkili olan ne var?”

Haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, “Bu tip haberleri yayınlayan bazı basın yayın organları ile ilgili hukuki haklarımı kullanacağım” dedi.

NTVMSNBC