Kötü nefes kokusu, mide bulantısı, hazımsızlık ve halsizlik gibi sorunlar sosyal yaşama darbe vuruyor. Uzmanlar bu dört soruna 4 doğal bitki tavsiye ediyor. İşte onlar... 

HAZIMSIZLIK: MELİSA ŞİFALI

Bitkilerle uğraşan uzmanlar, melisanın hazımsızlığa karşı birebir olduğunu söylüyor. Ayrıca antideprasan özelliği olan bu bitki, kendinizi kısa bir sürede iyi ve daha mutlu hissetmenizi sağlayabiliyor. Hazımsızlıktan yakınıyorsanız, 3-4 çay kaşığı kuru melisa yaprağıyla demlediğiniz çaydan günde 2 fincan için. 

MİDE BULANTISI: PAPATYA 

Papatya sindirim sistemi üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Mide spazm ve kramplarını önler. Bu özelliğiyle de mide bulantısının yanı sıra, şişkinlik, hafif gastrit semptomları ve gaz şikayetlerini gidermede de etkilidir. 

HALSİZLİK: GİNSENG 

Hafızayı güçlendiren, anksiyete ve huzursuzlukla da savaşan ginseng tüketmek, halsizlik ve yorgunluk sorununa karşı iyi geliyor. Ginseng kökü çayını içebilir ya da yemeklerinizin içine rendeleyerek kullanabilirsiniz. 

NEFES KOKUSU: BİBERİYE 

Sindirim sistemini düzenlemek için kullanılan biberiye kötü nefes kokusunu gidermede etkilidir. Ayrıca açlık nedeniyle oluşan baş ağrılarını gidermek için de biberiyeden faydalanabilirsiniz.