Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Sayın Baykal, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın gayretinde mi, yoksa dört dörtlük bir gerici misin? İnan gerici.

Başbakan Erdoğan, demokratik açılımı anlatmak için dün İzmir'deydi. İzmir-Ankara duble yolunun açılışını yapan Erdoğan, İzmir ve ilçelerinde büyük bir coşkuyla karşılandı.
Çarpık kentleşme nedeniyle konuşmasında hem CHP lideri Baykal'a hem de belediyeye yüklenen Erdoğan, Baykal'ı “dört dörtlük bir gerici” diye nitelendirdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Anamuhalefetin lideri sadece laf üretiyor. Atatürk muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktan bahsetti, peki ya Sayın Baykal, sen bu işin neresindesin. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın gayretinde mi, yoksa dört dörtlük bir gerici misin? İnan gerici. Çağın çok gerisinde yaşıyorsun. Bak 400 bin konut şu anda biz yaptık, 300 bini sahiplerine teslim ettik. Çünkü sosyal devlet olmanın gereği budur."

CHP İZİNDE, BİZ ÇALIŞIYORUZ

Erdoğan, CHP'lilerin 10 Kasım'da 'Atam izindeyiz' pankartları açmasını da mizahi bir şekilde eleştirdi: “Bir hafta önce yaşadık. Ellerinde pankartlarla oturumu provoke etmeye kalktılar. 'Atam izindeyiz' diyorlar. 'Atam izindeyiz' diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, 'İzindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu.”

Erdoğan, Öymen'in de Dersim İsyanı ile ilgili sözlerini eleştirirken Dersim adını da kullandı:

“Dersim'deki vatandaşlarıma, oradaki kardeşlerimize karşı, geçmişte yaşanan talihsiz olayların bugün yaşanmasını tavsiye ediyor. İşte bu CHP zihniyetinin tezahürüdür. Bir öğretmeni kalasla ateşin içine itiyor, orada cayır cayır yanmasını temin ediyorlar ve bu mantığı bunlar, alkışlıyor. Alkışlayanlar içinde Tuncelili beyefendi de var.”

HERKESE AYNI MESAFE

Turgutlu'da halka hitap eden Erdoğan, “Biz tüm Türk vatandaşlarına aynı mesafedeyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Milletimiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi./yeni şafak