Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Yeşilçam'ın duayen sanatçılarını kızdıracak açıklamalar yaptı.


Eski ünlü sanatçıların Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne tatil yeri gibi görüp otelde bedava kalmak için geldiklerini öne süren Dorsay, katıldığı Kanaltürk'teki 2. Sayfa programında polemik yaratacak açıklamalarda bulundu. İşte o sözler:

"Bütün Yeşilçam'ı karşıma alarak söylüyorum, oraya sinemaya hiçbir katkısı olmayan hatta dizilerde bile oynamayan Yeşilçam şöhreti çağrılıyor. Filmleri 30 sene geride kalmış adamlar çağırılıyor ve bunlar aileleriyle beraber bütün bir hafta ağırlanıyor. Antalya bir tasarrufa gitmek istiyorsa eski Yeşilçam yıldızlarından vazgeçmesi gerekiyor. Oraya filmi olan ödül için gelenler katılsın buysa halkın parasını harcamak önce bunlara dikkat etsinler. Sanatçılar kortej için çağrılıyor, tamam 3-4 gün kalsınlar ama bütün 1 hafta değil! Ben çağrılmasın demiyorum ama mesele bütçeyse yaşlılar yerine gençler çağrılsın. Bu arkadaşları çok seviyoruz ama artık sanata bir katkıları yok.. Dizilerde de oynamıyorlar bunlar. Selda Alkor yıllardır film yapmıyor ama dizilerde oynuyor ve dimdik ayakta bir kadın. 30 sene önce jönmüş de, film çekiyormuş… Mesela Coşkun'u (Tecavüzcü Coşkun) anlıyorum.

Antalyalı orada yaşıyor oranın bir simgesi ama dünyanın hiçbir yerinde bir karakter oyuncusu yıllar geçtikten sonra böyle hatırlanmaz. Nuri Alço'nun Antalyalı olmak gibi bir durumu yok ama her festivalde hazır ve nazır, gelsin ona da bir şey demiyorum ama bir daraltma yapılacaksa iş üretenden değil oradan başlamak lazım. Gelenler çok sevilen isimler, bu isimler hakkında aleyhte bir şey söylemek mümkün değil ama batıda şöyle yapılıyor; bu tür sanatçılar onore edilmek için 2-3 gün çağrılıyor, ondan sonra yollanıyor. Bu arkadaşlar çağırıldıkları zaman eşleriyle beraber bir hafta ağırlanıyor. Bir de bizim toplumda aşırı olarak eski filmlere sevgi var, dünyada bunun örneği yok. Ben Fransa'da Catherine Deneuve"un bulunduğu toplantıya katıldım. Fransa'nın en büyük yıldızlarından ama ne öyle bir ilgi var, ne etrafı sarılıyor, bizde neredeyse boğazlayacaklar, o derece yani.."

www.hurriyet.com.tr