Okul ve çevrelerinde ilaçlama çalışmalarına başlayan belediye görevlileri ayrıca “Domuz Gribinden Korunmanın Basit Yolları” adı altında hazırlanan broşürden 50 bin adet bastırıldı.

Broşürde, “Eve gelince eşinizi, çocuklarınızı kucaklamadan önce ellerinizi sabunla yaklaşık 5 dakika yıkayınız.”, “Çocuklarınıza da bunu öğretiniz; okulda teneffüslerde ellerini yıkamalarını tembih ediniz.”, “Ateşiniz yükselirse hemen bir hekime görününüz; ya da size en yakın sağlık kurumuna başvurunuz.”, “Dostlarınızla selamlaşırken öpüşmeyiniz!”, “Bize, hapşırırken elimizi ağzımıza götürmemiz öğretilmiştir. Bu alışkanlıktan vazgeçiniz. Hapşırırken ağzınızı kolunuzla kapatınız.”, “Kağıt Mendil kullanınız; mendili bir kere kullanıp atınız, yani her seferinde yeni bir mendil kullanınız” uyarıları bulunuyor. Broşürün alt kısmında 0 800 448 50 12 nolu ücretsiz danışma hattından bilgi alınabileceği belirtiliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Dünyada giderek yayılan domuz gribi virüsüne karşı Aydın Belediyesi olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla domuz gribi virüsüne karşı alınabilecek basit tedbirlerden oluşan bir broşür hazırladık. Evlere ve dükkanlara bu broşürleri dağıtarak halkımızı bilinçlendiriyoruz. Domuz gribi virüsü hafife alınacak, önemsenmeyecek bir sağlık konusu değildir. Broşürde bahsedilen basit önlemleri alarak halk olarak virüse karşı bir nebze olsun önlemlerimizi almış oluruz” dedi.

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Halk sağlığını önemseyen ve öncelik kabul eden bir belediye olarak kent merkezinde bulunan tüm okullarda dezenfekte uygulamasına başladıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Önceki gün Yedieylül, Mustafa Kiriş, Efeler ve Cevat Aldemir İlköğretim okullarımızda dezenfekte çalışmalarına başladık. Bu uygulama tüm okullarımızda devam edecektir. Amacımız bakteri, virüs, mantar ve sporlar gibi mikro organizmaların üremesini ve yayılmasını engelleyerek geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Okullarla sınırlı kalmayacak dezenfekte çalışmalarımıza şehrimizin tüm toplu yaşam alanlarında devam edeceğiz” şeklinde konuştu.