Uluslararası Para Fonu (IMF)'nin eski başkanı Dominique Strauss-Kahn (DSK) hakkındaki taciz davası 23 Ağustos'ta düşmüştü. Ancak 14 Mayıs'ta patlak veren skandal ve ardından yaşanan süreç halen gündemdeki yerini koruyor. Bir Fransız televizyon kanalı, DSK ve tacize uğradığını iddia eden Gine asıllı görevli Nafissatou Diallo'nun yer aldığı güvenlik kamerası kayıtlarını yayınladı.

Fransız BFM televizyonunun haberine göre, DSK görüntülerin ilk bölümünde, iddia edilen taciz girişiminden 20 dakika sonra odasından çıkıyor, resepsiyonda hesabı ödüyor ve oteli terk ederek bir taksiye biniyor. Öne sürülenin tersine DSK'nın tavırlarının sakin olduğu görülüyor.

Görüntülerin ikinci bölümünde ise, olaydan 40 dakika sonra otel görevlisi Nafissatou Diallo'nun, üstleriyle bir araya gelmesi ve DSK'nın kaldığı 2806 numaralı odada yaşadıklarını anlatması görülüyor. Diallo'nun bir ara sandalyede tek başına oturması dikkat çekiyor. Otel görevlileri de polisi arayarak DSK'nın yakalanmasını sağlıyor.

Manhattan Mahkemesi, Nafissatou Diallo'nun ifadelerinin sürekli değişmesi sebebiyle DSK hakkındaki davayı 23 Ağustos'ta düşürmüştü. DSK'nın 2006 yılında Paris'te hayat kadınlarının bulunduğu ormanın yakınlarında polis tarafından sorgulandığı da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Eski IMF başkanı, New York'taki skandaldan önce yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, gelecek yıl düzenlenecek Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en şanslı aday olarak gösteriliyordu.
ajanslar