DOKTORLAR TTB'YE BAŞVURSUN
 
Türk Tabipler Birliği de depremin ardından duyuru yaparak bölgede gönüllü olarak çalışmak üzere birliğe başvuran hekim, tıp öğrencisi, hemşire ve tekniker arkadaşlarımıza teşekkür etti ve şu an için bölgede yeterli sayıda hekim olduğunu belirtti.   
 
Ancak ilerleyen zamanlarda hekim ihtiyacının artması ihtimalinin bulunduğu belirtildi. Türk Tabipler Birliği Hızlı Değerlendirme Ekibi gün içinde web sitesinden bir rapor da paylaşacak.
 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ise şu açıklamayı yaptı:
 
"Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu için hizmete başladığımız ilk günde Van'da yaşanan üzücü deprem felaketi ile derinden sarsıldık.  Kısa sürede organize olarak öncelikle Van Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Ahmet Oktay'dan bilgileri aldık ve almaya devam ediyoruz.Van İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde şu anda personel ihtiyacından çok malzeme desteği gerektiğini bildirdi.
 
Sağlık Bakanlığımız ile dün gece ve bu sabah görüşmelerde bulunduk, Aile hekimleri ve Derneklerimiz ve AHEF olarak her türlü yardım ve göreve hazır olduğumuzu bildirdik. Şu anda kriz yönetimlerinin ve organizasyonun sorunsuz sürdüğünü ama ihtiyac olması durumunda bizleri göreve davet edeceklerini ilettiler.AHEF ve aile hekimlerinin bu duyarlı davranışlarını çok olumlu bulduklarını ilettiler.
 
Bir bilgi bankası oluşturmaya çalışıyoruz.Sizlerden ricamız il dernekleriniz aracılığı ile Van'a yardıma gitmek için uygun olanların Ad/Soyad/ Telefon/Mail/İl Adreslerinizi bizlere iletmeniz.
 
Bilgileri AHEF sekreterimiz Alev Hanımda toplayacağız .Lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanınız. 
Mail Adresi ; [email protected]
Telefon       ; 0-312- 4175983
Fax              ; 0-312- 4175984"