Kırkağaç ilçesinde bitkisel ürünlerle başta kanser hastaları olmak üzere çaresiz binlerce hastaya umut olan Herbalist Şevki Güngör, Balıkesir'deki hastalarından Mesut Kayalı'yı ziyaret etti. Akciğer kanseri olan ve Şevki Güngör'ün uyguladığı bitkisel destek tedavisiyle şifa bulan 51 yaşındaki Mesut Kayalı, ölümü beklerken yeniden hayata dönmenin öyküsünü anlattı.
 
Kayalı, "Geçen yıl özellikle geceleri yatmaya hazırlandığım sırada öksürük başlıyordu. Sabah gün ağarana kadar bu böyle devam ediyordu.
Önceleri önemsememiştim üşütmüş olabileceğimi bu yüzden öksürüyor olabilirim diyordum. Ama günler haftalar geçti. Öksürüğüm bir türlü geçmiyordu. Geceler olsun istemiyordum. Uyumayı özlemiştim. Bu böyle olmayacak diyerek Kertil köyündeki sağlık ocağına gittim. Doktorum beni İzmir'e sevk etti. İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Burada tahlillerim oldu, filmler çekildi. Geceleri beni uyutmayan öksürüğün nedeni anlaşılmıştı. Doktorlar akciğer kanseri olduğumu söylediler. İşte o an dünya başıma yıkıldı sandım" dedi. 
 
Doktorların kendisine fazla yaşama şansı vermediğini anlatan Kayalı şöyle devam etti: 
 
"Doktorlara nasıl bir tedavi uygulayacaklarını sordum. Ancak verilen cevap beni daha da üzdü. Çünkü çok umutlu konuşmuyorlardı. Bendeki kanser küçük hücreliymiş yani en ölümcül olanıymış. Ameliyat olsam dahi yaşama şansım çok fazla yokmuş. Ne yapacağımı şaşırdım. Madem yaşama şansım fazla yoktu. Öyleyse ameliyat olmamada gerek yok diye düşündüm. Köyüme geri döndüm. Yaşadığım köyde daha önce Kırkağaç'ta 'Ege Lokman' olarak tanınan Şevki Güngör'e gidip iyileşen biri vardı. Kendisinden bu kişi hakkında bilgi aldım. Kendisinin çok güvenilir olduğu, daha önemlisi çok bilgili olduğu söylenmişti. Hiç vakit kaybetmeden yanına gittim. Yanımda hastanede çektirdiğim film ve tahlillerimi de götürdüm. Şevki Bey tahlilleri inceledi ve bana dönerek, 'Merak etme. Allah'ın izniyle seni bu hastalıktan kurtarırım' dedi. Bu bir şakamı diye düşündüm. Modern tıp hiçbir şey yapamazken bitkisel destek uzmanı olan Şevki Güngör beni iyileştireceğini söylüyordu. Bana verilen ürünleri muntazam olarak kullandım. Aradan bir yıl geçti. Şimdi işte karşınızda sapasağlam duruyorum, turp gibiyim. Allah Şevki Bey'den razı olsun." 
 
Mesut Kayalı'yı sağlığına kavuşmuş olarak gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Herbalist Şevki Güngör, "Çaresiz hastaların son umut olarak bana gelmesi ve uyguladığım bitkisel destek tedavisiyle iyileşmeleri, onlar kadar beni de çok mutlu ediyor" dedi.