İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tutuklandı.


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, savcılıkça “Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak” suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Doğu Perinçek'in, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ifadesi alındı.

Mahkeme, Perinçek'in tutuklanmasına karar verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'ne çıkarılarak tutuklanan üç kişi Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve gazeteci Adnan Akfırat tutuklandı. İstanbul Adliyesi'nde işlemleri tamamlanan tutuklu 3 zanlı daha sonra sivil polis aracı ile Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. 3 tutuklunun Adliye'den çıkarılması sırasında polis habercilerin görüntü alamaması için etten duvar ördü. Tutukluların Cezaevi'ne götürülmeleri sırasında Adliye girişinde bekleyen İşçi Partililer'de slogan atarak tutuklamaları protesto ettiler.



İstanbul Adliyesi'ne getirilen diğer zanlılardan Kemal Alemdaroğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İşadamı İbrahim Denli ise savcılıktan serbet bırakıldı.İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in nöbetçi mahkemede sorgulanmasına ise devam ediliyor.



'ERGENEKON SOYTARILIĞININ NE OLDUĞUNU HERKES GÖRECEK'



Adliye önünde habercilerin sorularını yanıtlayan Kemal Alemdaroğlu, Ergenekon soytarılığının ne olduğunu yakında herkesin göreceğini ifade ederek," Gerçekten üzgünüm. Bu üç gün çok üzücüdür. Bizim gibi Anayasaya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılan bu suçlama, aslında hepinizin taktir edeceği nedenlerle yapılmıştır. Yargıya, saygılıyız. Emniyet güçlerinin 3 günlük bizi ağırlamasından teşekkür ederiz. Onlarda bizi gayet güzel ağırladılar. İnanıyorum ki Türk toplumu bu Ergenekon soytarısının ne olduğunu, en kısa zamanda ortaya çıkmasını ve birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden bir takım mesajlar iletmesini ve çalışmalar yapmasını önleyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum ve yargıda bunu en güzel şekilde gösterecektir"dedi.



Basın açıklamasını mahkeme kararını açıklamadan önce hazırladığını belirten Alemdaroğlu'nun Avukatı Metin Çetinbaş ise Türkiye'nin çok zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek,"Yargı bağımsızlığı zedelenmeye çalışılmaktadır. Herkesi hukuk devleti kurallarına uymaya davet ediyoruz. Başta Başbakan ve Bakanlar olmak üzere, şüpheliler aleyhine ard arda açıklamalar yapılmakta, yargı etki altına alınmaya çalışılmaktadır.Anaasal suç işlenmektedir. Görevli adli makamların şüpheliler hakkında yasal gereği yapacağına inanıyorum. Birbiriyle hiç ilgisi olmayan iki farklı adli olay karıştırılmaya,kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Görev ve ünvanı ne olursa olsun kimsenin Türk adaletini etkileyemeyeceğini son kararlar verildiğinde göreceğimize inanıyorum. Türk adalet sistemine yargıç ve savcılarına güveniyoruz"dedi.



Kemal Alemdaroğlu'nun Adliye'den çıkışı sırasında toplanan bir grup ise slogan atarak destek verdi. Alemdaroğlu çıktığı sırada kapıda kendisini bekleyenlerle kucaklaştı.