Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nün bazı dergilerin münferit nüshalarındaki ürün uygulamalarının, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğunu iddia ederek, şirkete toplam 1 milyon 344 bin lira tutarında idari para cezası tebliğ ettiğini bildirdi.

Doğan Burda Dergi Yayıncılık'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamasında, şöyle denildi:

''Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, bazı dergilerimizin münferit nüshalarındaki ürün uygulamalarının, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olduğunu iddia ederek, şirketimize toplam 1.344.000 lira tutarında idari para cezası tebliğ etmiştir.

Söz konusu idari para cezasına süresi içerisinde itiraz edilecek ve konu ile ilgili tüm yasal haklarımız kullanılacaktır. İdari para cezası ile ilgili olarak finansal tablolarımızda karşılık ayrılıp ayrılmayacağı; karşılık ayrılacak ise hangi tutarda karşılık ayrılacağı konusunda çalışma yapılacak olup, kamuya açıklanacak ilk finansal tablolarımızda ve dip notlarında konuya ilişkin bilgi yer alacaktır. ''/haber7