Çine ilçesinde, Doğtaş Holding'e ait Pegai AŞ tarafından hayata geçirilmesi planlanan doğalgaz kombine çevrim santrali projesi, belediye ve siyasi partiler arasında görüş ayrılığına neden oldu.
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile CHP ve MHP Çine ilçe başkanlarının, ilçenin doğal yapısına zarar vereceği idiasıyla karşı çıktığı santrale, Çine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya sahip çıktı.
Çine Belediye Başkanı Dinçer, Çine OSB'de kurulması planlanan 464,1 megavat güçte doğalgaz kombine çevrim santralinin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı öncesi siyasi partilerin temsilcileri ile il genel ve belediye meclisi üyeleri ile toplantı yaparak konuyu değerlendirdi.
Toplantıya, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel, Aydın İl Genel Meclisi üyeleri Muharrem Akdam ve Erol Öz, Çine Belediye Meclisi Üyesi Erçin Karabulut ve AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Açıkgöz katıldı.
Çine Belediye Başkanı Dinçer, toplantıda yaptığı konuşmada, kurulması planlanan santralin Çine'ye çok büyük zararı olacağını ileri sürdü.
Çine'nin bir tarım bölgesi olduğunu ve OSB'de tarımsal sanayiye yönelik yatırımların desteklenmesi gerektiğini savunan Dinçer, şunları söyledi:
''Bu firma aynı tesisi Çorlu'da kurmak istemiş, halk çevreye ve insanlara vereceği zararlardan dolayı engel olmuş. Çorlu'da halkın istemediği, zararlı olduğu için engellediği bir yatırımın Çine'ye yapılmasını hep birlikte izin vermemeliyiz. Öncelikle yapılacak olan ÇED toplantısının 15 gün ertelenmesini sağlayın, bu süreçte araştırmalarımızı derinleştirelim, eğer zararı olmayacaksa halkın önüne biz geçelim. Fakat zararı olacak bir yatırımı getirmek Çine halkına ve ilçenin geleceğine ihanet olur.''
Dinçer, bu görüşler doğrultusunda, aynı zamanda Çine OSB Başkanı olan AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'ya çağrıda bulundu.
CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve MHP İlçe Başkanı Salih Gökbel de aynı çağrıyı yaptı.
AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ise OSB Başkanı olarak gelen yatırımı geri çeviremeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:
''Her gün benim dükkanıma insanlar iş istemeye geliyor. Hal böyleyken 80 kişiyi istihdam edecek bir yatırımı engel olmayacağım gibi aynısından bir tane daha gelse onu da kabul ederim. Doğalgazın çevreye zararı olsa Ankara'da, İstanbul'da yaşayan insanların bundan şikayetçi olması gerekir. Oysa oralarda maske ile dolaşılması doğalgazın gelmesi ile son buldu. Bu gazı insanlar evlerinde kullanıyorlar. Zararı olacağına inanmıyorum. Eğer Çine halkı iş istemiyorsa yatırıma engel olalım. Ama bu halde ben engel olmam, olmayacağım.''