Arap ülkelerinde aile içi kavgalara da neden olan dizilerin, Arap sinema ve dizi sektörünün değişimini hızlandıracağı savunuluyor.

KOCAM DA ROMANTİK OLSA

Türk dizileri diğer Arap ülkeleri gibi Suriye'de de büyük ilgi çekiyor. Suriyeli gazeteci Ğeysa Ali, Türk dizilerinin çok sevilmesinin en önemli nedenini "aktörlerin yakışıklı, aktrislerin güzel olması" olarak açıklıyor.

Ihlamurlar Altında ve Gümüş adlı dizilerin bütün bölümlerini izlediğini anlatan İman Huzeyfe, Gümüş dizisindeki Mehmet (Muhannet) karakterine atıfta bulunarak "Kocamın da Muhannet gibi romantik olmasını isterdim" diyor. Türkiye'ye birçok kez gitmiş olan Yunus Nasır ise, dizilerin "Türk toplumu hakkında olumsuz imaj oluşturduğunu" savunuyor. Nasır, dizilerde işlenen gayrimeşru ilişkiler ve evlilik dışı çocuklar gibi konuların Türk toplumuna zarar verdiğini belirterek, "Türk toplumunun dizilerde anlatıldığı gibi yaşamadığını biliyorum. Türkiye'nin bu dizileri durdurması veya kontrol sağlaması gerekiyor" diyor. Konusunu gerçek hayattan alan dizileri sevdiğini belirten Beşir Ahmed, "Türk dizilerini, Suriye dizilerine tercih ediyorum. Konusu, senaryosu, görüntüsü çok daha kaliteli. Kadın oyuncuları çok güzel" diyor./yeni şafak