Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Ramazan için il müftülüklerine, eğitim merkezi müdürlüklerine, din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine, Türkiye Diyanet Vakfı'na gönderilen genelgeyle bir takım düzenlemeler yapılmasını istendi. Bu kapsamda Ramazan ayının yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle tatil beldelerinde ve yaylarda mobil mescit uygulaması ile de hizmet verilecek.
31 Temmuz gecesi ilk teravih namazının kılınacağı Türkiye’de 1 Ağustos itibariyle Ramazan orucu başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesine göre Ramazan ayı boyunca vaaz ve irşat hizmetlerinde “Ramazan ve komşuluk” konusu ele alınacak. Genelgeye göre, vatandaşların komşuluk konusunda dikkatlerini ve ilgilerini çekmek amacıyla afiş ve broşür hazırlanacak. Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle il ve ilçe müftülüklerince turizm bölgelerinde ve yayla turizmin yoğun olduğu yerlerde teravih namazı kılınması, vaaz ve irşat hizmetlerin sunulması hususunda gerekli tedbirler alınacak.
Turizm bölgelerinde, sahil sitelerinin bulunduğu mahallerde, yayla geleneğinin devam ettiği ve göçmen tarım işçilerinin bulunduğu yörelerde, vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirler alan müftülük mobil mescitlerle de hizmet verecek.
Genelgede camiye giden çocuklarla ilgili uyarılara da yer veren Diyanet İşleri Başkanlığı, zaman zaman yaramazlık yapsalar dahi kesinlikle çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü davranılmaması konusunda tüm görevlileri uyardı.
Aydın'da göreve yeni başlayan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Diyanet her zaman her yerde göreve hazır olduğunu belirterek, halkın mübarek Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.