Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 13 Mart'ta aralarında üyesi Dev Sağlık-İş"in de bulunduğu çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanı örgütünün birlikte düzenlediği “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı: Çok Ses Tek Yürek” mitingine katılacak.

DİSK"ten yapılan açıklamada, emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman birlikte olduklarını ifade ettikleri Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türk Eczacılar Birliği (TEB) gibi “kardeş” örgütlerinin; “sağlık emekçilerinin güvenceli çalışma hakkı ve herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık” talepleriyle düzenledikleri mitinge katılacaklarını belirtti.

İş kazalarında yaralanan veya iş arkadaşlarını yitiren, meslek hastalıklarıyla boğuşan, sağlık sigorta primleri gasp edilen, emekliliğini hastane kuyruklarında geçiren, çocuklarının sağlık hakkı için mücadele eden işçiler olarak, doktorundan, teknisyenine, hemşiresinden eczacısına, şoföründen temizlik görevlisine tüm sağlık çalışanlarını ailelerinin bir parçası olarak gördüklerini ifade eden DİSK, “Sağlık emekçilerinin insanca çalışma, insanca yaşama taleplerini destekliyoruz.

Sağlık sektöründe taşeronlaşmanın ve güvencesiz çalışma biçimlerinin ölümlere davetiye çıkardığını biliyoruz. Bütün sağlık çalışanlarının güvenceli koşullarda ve insan onuruna yakışır ücretlerle çalışmasını talep ediyoruz” dedi.