Diş sağlığı için çok önemli olan diş ipi kullanımının ülkemizde oldukça az olduğunu belirten uzmanlar; yanlış kullanımın neden olabileceği sağlık sorunları konusunda da uyarıyor. Özel Dentistanbul Diş Hastanesi Dişeti Hastalıkları ve Tedavisi Uzmanı Dr. Ayşegül Yıldırım Mirza şunları söyledi: "Bakteri plağı dişlerin tüm yüzeylerinde birikir. Diş fırçası sadece dişlerin ön ve arka yüzeylerinde biriken plağı temizler, dişlerin ara yüzeyindeki plağı temizlemek için diş ipi kullanmak gerekir. Ama bunu yaparken diş etlerini zedelememek gerekiyor."


45 SANTİM OLSUN
İşte diş ipi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

İpi 45 santimetre uzunluğunda kopartıp uçlarını orta parmağınıza dolayın.

Üst dişlerin arasından geçirmek için başparmaklarınızı, alt dişleri temizlerken ise işaret parmaklarınızı kullanın.

Diş ipini dişlerin arasından yumuşak ve yavaş bir hareketle geçirin. Sonra ipi, eğim vererek yukarı aşağı doğru hareket ettirin. Diş etlerine özen gösterin.

BEMBEYAZ GELİNLİKTE BEMBEYAZ DİŞLER
Diş hekimleri düğün öncesi yapılan müdahalelerin; hem estetik görüntü, hem de sağlık için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Diş hekimi Ayşegül Yıldırım Mirza "Düğünden üç-dört hafta önce randevu alınmalıdır. Diş taşlarının temizlenmesinin ve lekelerin çıkarılmasının ardından, düğünden bir hafta öncesine kadar; kahve, şarap gibi leke yapıcı içecekler içilmemeli" dedi. (Günaydın)