Ancak susma hakkını kullanan Eruygur"a bir süre sonra polis "Şener Bey" diye hitap etmeye başladı. Bir polis, "Tolon ise babacandı" dedi.

SALI günü başlayan 6"ncı dalga Ergenekon operasyonu emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur"un, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti"ni ortadan kaldırmak, terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak suçlarından tutuklanmaları ile "şimdilik" son buldu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nde 4 gün gözaltında tutulan Hurşit Tolon ve Şener Eruygur"un bu sürede yaşadıklarının detayı ise tutuklanmalarının ardından ortaya çıktı. Sorgulamanın başında her iki emekli generale paşa diye hitap eden polisler, iletişim kurmak istemeyen Şener Eruygur"a bir süre sonra, "Şener Bey" diye hitap etti.

Hurşit Paşa babacandı

Ankara"da gözaltına alınmalarının ardından Salı akşamı İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"ne getirilen emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emniyetteki uzman sorgu personeline göre birbirinden tamamen zıt bir görüntü ortaya koydu. Hurşit Tolon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nde geçirdiği sürede sorgu personeli ile diyaloğa geçti. Polisin mülakat olarak değerlendirdiği sohbetlerde, ülke sorunlarından, Türkiye"nin terör politikasına kadar birçok konuda görüşlerini açıklayan Hurşit Tolon, polislerden bu konulardaki değerlendirmelerini de dikkatle dinledi. Hurşit Tolon"un 4 günlük sorgusuna eşlik eden uzman bir sorgucu değerlendirmesinde, "Hurşit Paşa, babacan ve iletişime açıktı. Samimi diyaloglar kurdu. İfade alınması sırasında zaman zaman gelen sorularda gerginlikler yaşadı. Bu normal bir tepkiydi. O sürecin dışındaki durumlarda ise gayet netti" dedi. Hurşit Tolon bir ara polislere, "Şener Paşa ve diğerleri konuşmayacakmış. Avukatları bana da konuşmamamı söyledi. Ben kendi avukatımla konuştum. Susmamızı gerektirecek bir durum yok" dedi.

İletişim kuramadık

Aynı uzman sorgu personeli Şener Eruygur ile 4 gün boyunca iletişim kuramadıklarını belirtti. Gözaltında bulunduğu süre içinde polislerle hiçbir sohbete katılmayan ve polislerin konuşulanların hukuki bir nitelik taşımadığı yönündeki telkinlerine rağmen Şener Eruygur, "Sizinle konuşmayacağım. Sohbet etmek de istemiyorum. Konuştuklarımızın ilerki dönemde önüme koyulacağını düşünüyorum" dedi. Kaldığı odada dinleme ve görüntü alma aygıtlarının olduğunu değerlendiren Şener Eruygur, poliste de susma hakkını kullanarak, hiçbir suçlamaya yanıt vermedi..
Hürriyet