Forbes Dergisi diploması bile olmayan 25 ünlü dolar multi milyonerini açıkladı. Listede Türkiye'den Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı.

Forbes 15 yaşında ailesine yardım etmek için okulu terk eden Türk işadamının başarılı yaşam öyküsüne yer verdi.

Forbes"in listesinin başında liseyi 17 yaşındayken terk eden Oscar ödüllü ünlü aktör Robert De Niro yer aldı. Lise diploması bile olmayan ünlü multi milyonerlerin arasında olimpiyat şampiyonu Boksör George Foreman, Manken Gisele Bundchen, Slikon Vadisi"nin efsane ismi Jim Clark, aktör Sidney Poiter, aktris Uma Thurman ve Jessica Simpson da bulunuyor.

Hayallerini kovalamak veya aillelerime yadım etmek için liseyi bile bitiremeyen bazı ünlü mülti milyonerler ilginç hikayeleri ise şöyle:

Amancio Ortega: Zara tekstil ve mağaza zincirlerinin sahibi işadamı 14 yaşında liseyi terk etti. İspanya"nın en zengin adamı 25 milyar dolarlık bir servete sahip.

Kirk Kerkokian: 3 milyar dolarlık serveti olan Ermeni asıllı Amerikalı MGM kumarhane ve oteller zincirinin sahibi boks yapmak için liseyi terk etti.

Francois Pinault: Fransa"nın en zengini üçüncü kişisi, Gucci, Converse ve Somsonite"ın sahibi.

Billy Joel: "Columbia Üniversitesine gitmeyeceğim, Columbia Plak şirketine gideceğim. Orada lise diplomasına ihtiyaç yok" dedikten sonra liseyi terk etti. Ünlü Amerikalı Rock and Roll şarkıcısı. 160 milyon dolarlık servete sahip.

Catherine Zeta-Jones: Londra"da 15 yaşında liseyi sinema yıldızı olmak için terk eden ünlü aktris. Yaklaşık 45 milyon dolarlık bir servete sahip.

Carl Lindner: Kapı kapı süt dağıtarak ailesine yardım için liseyi terk etti. Chiquita muzlarının sahibi ve dondurma kralı ünlü işadamı. Servetinin toplamı 1.7 milyar dolar.

Richard Branson: 16 yaşında kültür ve sanat dergisi çıkartmak için liseyi terk etti. 20 yaşında postayla dağıtığı plaklardan Virgin plak şirketini kurmuş. Dünya çapında 200 şirketi, Karayiplerde iki özel adası var servetinin toplamı 4 milyar dolar.

Curtis James Jackson (50 Cent): Ünlü siyahi şarkıcı New York"un Jamaica mahallesinde gittiği okulu 12 yaşında terk etti.

Larry Flynt: Hustler dergisinin yayıncısı porno kralı 15 yaşında liseyi terk etti.

ANKA