Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Eskişehir Milli Eiğtim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Zekeriya Çınar atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Dindar’ın Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasının ardından bir değişiklik yaparak Dindar’ı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı Bakanlık Müşaviri kadrosuna alarak Ankara’ya atadı. Bu görevi kendisinin istediğini söyleyen Dindar, “Ailevi nedenlerle kendi isteğimle Ankara’da görev almak istedim. Bu isteğimi de sayın Bakanımıza ilettim. Sayın Bakan'ımız da kabul ettiler” dedi.

DİNDAR ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ
Tayinin çıkmasından sonra Aydın’ın Germencik İlçesi’nde katıldığı bir anaokulu açılışı sonrası değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, eğitime katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bir ülkenin eğitim manzarasının o ülkenin gelişmişlik seviyesinin en çıplak ve doğru biçimde ortaya koyan göstergelerden biri sayıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar konuşmasında “Temelinde gerçek bir eğitim başarısı bulunmayan hiçbir gelişme çabası kalıcı ve etkili sonuçlara ulaşamaz. Eğitim toprakta tohum, buğdayda başak, hamurda maya gibidir. Eğitim ihtiyaçlarına çözüm getirememiş bir toplum çorak bir toprağa, bereketsiz bir hasada ve mayasız ekmeğe mahkum olur. Nasıl ki iyi beslenemeyen bir vücut cılız ve solgun kalırsa toplumuna yeterli imkanlarını hazırlayamamış bir toplum da öyle cılız ve solgun kalacaktır. En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Dünyanın her yerinde tüm uygarlıkların yaratıcısı insandır. İlimizde 2003-2012 yılları arasında 34 hayırsever kişi kurum ve kuruluş tarafından okullar ve pansiyonlar yaptırılmıştır. Bunların 31 tanesi bitmiş ve hizmete girmiş 3 tanesinin de inşaatı devam etmektedir. Bu dönem içerisinde Aydın’da 504 derslik yapılmış ve bunların da maliyeti yaklaşık 22 milyon TL tutarındadır” ifadelerine yer verdi.