Partilerarası bayramlaşmada CHP"liler hakkında dedikodu yaparken mikrofona yakalanan AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, kendisine “Kişilik sorunu olanlara benim yanıt vermem doğru olmaz” diyerek tek cümleyle yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na, “Görüyoruz ki dilini kontrol etme konusunda sorunu var” dedi.

Özdalga dün düzenlediği basın toplantısında, özel bir sohbet olmasına karşın basına yansıyan sözlerinin arkasında durduğunu belirtti. Özdalga şunları söyledi:

Her mikrofona konuşuyor

“Orada söylediklerimi tamamen çarpıtarak, söylediklerimle hiç ilgisi ve benzerliği olmayan, sehven dahi o şekilde yorumlanamayacak ifadelerimi yazan gazetelerle ilgili olarak da her türlü haklarımı kullanacağım. Bu hiçbir gazetecilik ilkesine uymamaktadır. Benim burada hiçbir kimseden özür dileyecek bir fiilim yoktur. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu"nun yaptığı açıklamayla ilgili olarak şunu söyleyebilirim, bu ilk defa olmuyor, görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu"nun dilini kontrol etme konusunda sorunu var. Ne olup bittiğini, gerçeği, önünü ve arkasını bilmediği konularla ilgili olarak kendisine uzatılan her mikrofona konuşuyor. Benim Sayın Kılıçdaroğlu"na önerim, bu dil sorununu, dilini kontrol edememe, diline sahip çıkamama sorununu çözmesidir.”

Görüntüleri izlemek istemedi

Özdalga, haberi yayınlayan gazetelere açacağı davadan kazanacağı parayı “ilkeli habercilik yapan” basın kuruluşlarına dağıtacağını söylerken, gazetecilerin “Bu konuşmalar gıybet değil mi, dedikodu değil mi?” yönündeki sorularını da yanıtsız bıraktı. Basın toplantısının ardından bazı televizyon kuruluşlarının “Buyurun görüntüleri birlikte izleyelim, analiz edelim” teklifini kabul etmeyen Özdalga, aracına binerek ayrıldı.