Didimli Eğitimci-Yazar Ali Gençli bugünkü Didim"in kuruluşuna başlangıç tarihi olan 23 Mart"ın Dünya Didimliler Günü olarak tescil edilmesini ve kutlanmasını önerdi.
Bir süredir yaptığı araştırmalar ve incelemeler sonucunda Didim"e göçmen kafilesini getiren vapurun ilk yolcularını Mavişehir yakınlarında karaya, 23 Mart 1924 Pazar günü indirdiğini saptadığını belirten Ali Gençli “Didim"e birliktelik günü olarak en uygun günün 23 Mart tarihi olduğunu düşünüyorum. Bir tarih, turizm ve kültür kenti olma yolunda hızla ilerleyen ilçemizin bugününe, yarınına sahip çıkmak için "Ben Didimliyim" diyen, Didim"i seven, Didim için üreten ve kentin geleceğini en istekli bir şekilde kurgulamaya katkıda bulunabileceğini düşünen herkesin ortak ilkelerde ve böyle bir günde gerekli dinamizmi oluşturarak geç kalmadan geleceğin Didim"ini el ele kurma uğraşısına girmelidir” dedi.
Dünya Didimliler Gününün, dünyanın her yerinde yaşayan Didim doğumluları ve Didim"de yaşayan herkesi hiçbir ayırım gözetmeksizin “Didim sevgisi"" ekseninde buluşturması gerektiğini söyleyen Ali Gençli “ Bu düşünce etrafında güçlü bir birliktelik oluşturulmalıdır. Her şey Didim için söylemine katılan herkesin bu önerimi desteklemesini bekliyorum. Artık kentimizin geleceği için yitirecek zamanımız kalmadı” ifadelerini kullandı.