Didim ilçesinde çıkan makilik alan yangına müdahale ederken itfaiye aracından düşerek ağır yaralanan itfaiye eri kurtarılmadı.
Bilindiği gibi; Didim merkez Deniz Feneri Koyu mevkisindeki makilik alanda geçtiğimiz günlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.Yangın Didim Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Akbük Belediyesi itfaiye ekipleriyle Didim Orman İşletme Müdürlüğüne ait 6 arazöz ile müdahale edilmişti. Yangın söndürme ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altında alınan yangında 25 dekar makilik alan zarar görmüştü. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ve yangını kontrol altına alabilmek için gayret gösteren Didim Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde itfaiye eri Kadir Yılmaz, bir anlık dikkatsizliği sonucu itfaiye aracından düşerek ağır yaralanmıştı.
Ambulansla kaldırıldığı Didim Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Yılmaz, daha sonra Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yılmaz, burada doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yangını söndürmek isterken hayatını kaybeden Yılmaz’ın ölüm haberi mesai arkadaşları ve ailesini üzüntüye boğdu.

Didim'deki başlayan yangında yaralanmıştı

     Alınan bilgiye göre, Deniz Feneri koyu mevkisindeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 
     Yangına, Didim ve Akbük belediyeleri ile Didim Orman İşletme Müdürlüğüne ait 6 arazöz müdahale etti. 
     Yangın, yapılan müdahalenin ardından söndürülürken, 20 dekar makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi. 
     Yangına müdahale sırasında Didim Belediyesi İtfaiye Amirliği'nde görevli itfaiye eri Kadir Yılmaz, arazözün üzerinde dengesini kaybederek, yere düştü. 
     Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, ilk müdahalenin ardından Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 
     Yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 
didim-de-makilik-alan-yangini-814620_b.jpg