Didim’in renkli kişiliği, çalışkanlığı, toplumsal duyarlılığı ve eğitime uzun yıllar verdiği hizmetler nedeniyle tüm ilçe halkının sevgisini kazanan Efeler Ortaokulu Müdür Başyardımcısı, Eğitim-İş Sendikası Didim Temsilcilik Başkanı İbrahim Ata, öğretmenliğe veda etmeye hazırlanıyor.

1989 yılında Didim Yenihisar ilkokuluna öğretmen olarak atanan Ata, Söke-Karacahayıt ilkokulu, Akbük İlkokulu ve Valiler İlköğretim okulunda öğretmen olarak çalıştıktan sonra 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında Atatürk İlköğretim Okulu’nda kurucu müdür olarak görev yaptı. Sonra Müdür yardımcısı ve Müdür Başyardımcısı olan Ata, 2011 yılına kadar bu okulda çalıştı. 2 öğretim yılı Mahir Özgür Damar ilköğretim Okulu’nda çalışan Ata son olarak ta 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında atandığı Efeler Ortaokulu’nda Müdür Başyardımcısı olarak çalıştı.

Çalıştığı tüm okullarda Toplam kalite Yönetiminde İlçe Birincilikleri veİl birincilikleri almış, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Sertifikaları alınmasında büyük katkı sağlamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda KKTC, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Beyaz Rusya’dan Dans gruplarının ilçeye gelmesinde büyük katkı sağlayan Ata’ya tayin çıkan İlçe kaymakamı tarafından Türk Cumhuriyetlerinin Fahri Gönüllüsü unvanı verildi.

Emekliye ayrılan İbrahim Ata, şunları söyledi. “Mesleğimin zirvesinde veda ediyorum. Aslında henüz tam verimli çalışırken biraz erken oldu, uygulayacağım projelerim vardı. Çalışma enerjim yüksekti. Emekli olmam demek eğitim sektöründen tamamen ayrılıyorum anlamına gelmesin. Yine eğitim camiasının içinde bizzat olacağım. Nerede katkı sağlayacaksam orada olacağım. Ailemin sağlık ve eğitim durumlarından dolayı İzmir’e gidiyor olmamız beni bu kararı almamda büyük etken oldu. Çalıştığım süreler içinde bana destek veren tüm arkadaşlarıma, Didim halkı ve Kamuoyuna, bağımsız Gazetecilere, İlçe Milli Eğitim çalışanlarına, öğrencilerime, velilerimize ve en önemlisi her zaman yanımda olan eğitim emekçisi eşim Nazire Ata’ya teşekkür ediyorum”

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png