2012 Haziran maaşları kesintisine göre Didim’de en çok üyeyi temsil eden sendika KESK’e bağlı Eğitim Sen olarak belirlendi ve sendika temsilcilerinin katılımıyla tutanak imza altına alındı. Konuyla ilgili olarak Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı “Didim'de eğitim alanında yine yetkili sendikayız.” dedi.
Pınarbaşı konuşmasında Eğitim emekçilerine teşekkür ederken, “Bu durumu sendikal mücadelemize, inançlı kararlı dinamik duruşumuza borçlu olduğumuzu belirtmeyi istiyorum. Biz fiili ve meşru sendikal anlayışımızı sokağa en inatçı biçimde yansıtan; TÖS'lerin, TÖB-DER'lerin mirasçısı, emek, demokrasi ve devrim mücadelesinin kararlı savunucusuyuz. Eğitim emekçilerinin güven ve itibarları bundandır. Hiç bir baskı ve yıldırma politikaları karşısında geriye çekilmedik. Emekçilerin onurlu duruşunu, Türkiye'nin güneşi olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Biber gazlarına, coplara, tazyikli sulara, sürgünlere, baskılara karşın mücadele anlayışından asla vazgeçmeyen bir sendikanın üyesi, temsilcisi olmaktan onur duyuyorum. Böyle bir ailenin bireyi olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz farklı nedenlerle farklı sendikalara üye olan arkadaşlarımızın da Eğitim Sen'e olan güvenlerini biliyoruz” dedi.
Pınarbaşı ayrıca “Bu yıl üç kez iş bırakarak AKP'nin eğitimi ticarileştiren, gericileştiren politikalarına karşı mücadele ettik. Bilimsel, demokratik, laik, anadilinde, kamusal, parasız bir eğitimin tüm yurttaşların hakkı olduğunu söyledik, söylemeye ve bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm eğitim emekçilerini bu vesile ile bir kez daha Eğitim Sen'de örgütlenmeye çağırıyorum. Tüm üyelerimizi kutlarken tek tek teşekkür ediyorum. Tüm eğitim emekçilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png