Didim Belediye Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya AK Parti'li Meclis Üyesi Şakir Saruhan mazeretli olarak katılmadı.

MHP Grubuna adına verilen önergelerde ise Meclis gündem maddelerinin detaylı olarak verilmemesi eleştirerek bu konuda bir kasıt olup olmadığını sordu. Başkan Atabay’da son güne kadar maddelerin gönderilmediğini çünkü değişme yada ilave durumu olduğundan ve görüşülecek maddeleri tek tek detaylandırmanın zaman açısından yeterli olmadığından hazırlanamadığını söyledi. Bir diğer gündem maddesinde ise kanserli hastaların şehir dışındaki tedavileri için belediyenin araç tahsis edilmesi konusu gündeme getirildi. Başkan Atabay’da bu noktada Kültür servisinin çalışması olduğunu söyledi. Bir diğer önergede ise Sokak hayvanlarının aç-susuz kalması ve kışın bakımsız ve saldırgan olması durumu dile getirilirken Başkan Atabay ise Belediyeye ait hayvan barınağının Büyükşehir Belediyesine geçtiğini belirterek kendilerinin de bu geçiş sürecinde yardımcı olduklarını konunun Aydın Büyükşehir Belediyesini bağladığını ifade etti

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde 2015-2019 dönemine ait Belediyenin Stratejik Planı görüşüldü. Belediye Başkanı Deniz Atabay Didim Belediyesinin vizyonu, misyonu, fırsatları ve tehditleri konusunda bilgiler verdi. Atabay stratejik planla ilgili tüm meclis üyelerine kitapçık ve cd içerisinde bilgilerin verildiğini söyledi. Kanunen bu planın onaylanması gerektiğini ifade eden Atabay nüfusu 50 bin geçen İlçelerde bu planın zorunlu olduğunu ardından bunun Büyükşehir Meclisinde görüşüleceğini söyledi.

DSP’li Meclis Üyesi Mustafa Kıray ise neden 5 yıllık onaylandığını, stratejik planı incelemesi gerektiğine dikkat çekti. Gündemin 2. 3. ve 4. Maddelerinde yer alan 2015 yılı Performans Programının görüşülmesi, 2015 yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ve 2015 yılında uygulanacak olan tarifelerin görüşülmesi oy birliğiyle Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan Evlendirme Memurluğu’nun 26.09.2014 tarih ve 8462 sayılı “2014 yılı evlendirme ücretlerinin belirlenmesi” konulu yazısı ele alındı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

“PROJE UZMANI EĞİTİMİ”
Gündemin altıncı maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2014 tarih ve 8434 sayılı “Yurtdışı İzni” konulu yazısının görüşüldü. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile ortak proje gerçekleştirilmesi konusu ele alındı. Maddeyle ilgili bilgi veren Başkan Atabay GEKA’nın desteklediği bir proje olduğunu belirterek proje hazırlanması için Belediye, DİTAB, Ticaret Odası, Mimarlar ve Mühendisler Odası gibi kurumlarda bu işle uğraşan personele eğitim verileceğin, tüm eğitim masraflarının ise GEKa tarafından karşılanacağını söyledi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

“HİBE EDİLEN ŞİRKET BELEDİYENİN”
Gündemin sekizinci maddesinde ise Dibel Turizm A.Ş.’nin 12.09.2014 tarih ve 13980 kayıt nolu dilekçesi görüşüldü. Başkan Atabay DİBEL adlı şirketin belediyeye hibe edilmek istendiğini şirketin kabul edilmesi durumunu meclise getirdiğini söyledi. Kendisinin de bunu kabul edebileceğini fakat yetkisini meclisle paylaşıp ele alınması istediğini belirten Atabay “Artık belediyelerin şirketler var. Aydın’da var, Kuşadası’nın var; bilindiği gibi belediyenin gelirleri ile borçları Büyükşehir’e gitti. 

Neticede bizlerin belediyeyi çevirmesi lazım. Belediyenin kendi parasını kendi kazanması dönemine girdik. Oldukça dramatik bir durum; zaman içinde büyükşehir belediyesinin ne getirip götüreceğini göreceğiz. O yüzden şirket belediye şirketi olarak kalacak. Bu şirket anonim ve her iş yapabilecek, çünkü hibe ediliyor” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg20141002aw207674_01.jpg20141002aw207674_03.jpg20141002aw207674_04.jpg