Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Turizm Derneğinin ev sahipliğinde 2011 sezonu dolayısıyla kokteyl düzenlendi.Didim’de 2011 Turizm sezonun verilen kokteyl ile başladı. Davete DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Turizmciler Kadir Karakaya, Veysel Ece ve Erdal Baylan karşıladı. Kokteyle Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve eşi, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, Oda ve Dernek yöneticileri ve turizmciler katıldı.
Düzenlenen kokteylde açılış konuşmasının yapan Palm Wings Beach Resort Otel Genel Müdürü Ercüment Alkaner yeni turizm sezonun hayırlı olması dilerken “Bu ilk buluşmada sizlerle olmaktan mutluyuz. Biz Palm Wings olarak bu kokteylin birincisine ev sahibi yapmaktan mutluyuz. İnşallah her yıl bu topluluğun bir araya gelmesini sağlarız. Didim Turizmin artmasını sağlarız. Didim gelişiyor marka olma yolundan ilerliyor. DİTAB’ın ve Turizm Derneğinin el ele vererek bu birlikteliği sağlaması güzel; 2011 yılının başarılı ve bol kazançlı bir sezon olmasını diliyorum.”dedi.
“PARA KAZANAMAZSA KALİTE DE OLMAZ.”
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise bu tip organizasyon zor olduğunu söylerken “Herkesi aynı amaç noktasında birleştirmek ve aynı hedef uğruna toplamak zor; biz DİTAB ile ilk kez bunu yapıyoruz. Bu kokteyl bundan sonra gelenek haline gelecektir.”dedi. Atabay konuşmasında derneklerin kuruluşuyla ilgili bilgiler verirken “Doğal olarak tüm işletmeler bu derneğe üye olmalı; ama biz toplum olarak organize olamıyoruz. Didim gelişmekte olan bir ilçe; sıkıntıları bir çatı altında çözmeye kalkarsak daha güzel olur. Turizmciler bu tip toplantılara katılmıyor sonra da bir sorun oldu mu derneği suçluyoruz, böyle diyenlere soruyorum; bugün sen bir şey istedin mi? Önemli olan niyet ve istek, önemli olan sıkıntıları ve çözümleri bir çatı altında çözmeliyiz.”dedi.
Atabay işletmelerde kalitenin düşmesi konusunda da eleştirilerde bulunurken “Bir birayı 2,5 TL’ye satıyorlar bunun maliyeti 3 TL, sırf yanındaki işletme zarar etsin diye bu yapılmamalı onu batırırsınız ama sizde batarsınız. Böylece işletmelerde para kazanamaz. Para kazanamazsa kalite de olmaz.” dedi. Bar ve Restaurantların kendi kuruluş amaçları doğrultusunda çalışması gerektiğini de dile gerektiren Atabay Çevre ve Orman Bakanlığınca Gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla müzikli yayın yapan işletmelerdeki 23:59 kuralının bu yıl uygulanacağını dile getirdi. Atabay çıkarılan yönetmelikte fazla bir şeyin değişmediğini de sözlerine ekledi.
DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise birliklerinin 1,5 yıl önce kurulduğunu söylerken “En fazla üzerinde durduğumuz konulardan birisi birlik ve beraberliğin kurulması, bu anlamda her kesimden elimizden geldiği kadar her fırsatta bir araya geldik. Bu amaçla Didim Turizm Koordinasyon Kurulunu kurduk.”dedi. Başkan Bankoğlu Didim’in tanıtımı için yurt içi ve yurt dışında toplam 19 fuara katıldıklarını söylerken Didim’i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.
“SORUNLARIN HEPSİNİ BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise konuşmasında Ülkemizin ucuz pazarlanmasını eleştirirken “Türkiye’ye 139 Euro’ya gelen turist var. Kuşadası’na 80 bin kişi geldi; bunun 40 bin kişisi Apollon tapınağına geldi ve 39 bin kişisi ise bizim restaurantta yemek yedi ama bedava yedi. 220 euroya acente tur satıyor; batmamak için satıyor. Geçtiğimiz günlerde Demre Belediye başkanı turistler için dedi ki; gelmeyin bizim buraları kirletmeyi dedi. Bizim öle lüksümüz yok; daha güzel daha kaliteli tesisler kuracağız. Didim’e yakışır, müşterileri zor kullanmayarak işletmecilik yapmalıyız. Bu sorunları hepsini birlikte çözeceğiz ve hep birlikte bunların üstüne giderek çözeceğiz. Oto kontrol sistemi ile çözeceği ve yasal prosedürleri uygulayarak yapacağız.”dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise düzenlenen kokteyle katılımın gelecek yıllarda daha fazla katılım olması temennisinde bulunurken “Didim’in sorunlarını arkadaşlarımız dile getirdi. Burada her zaman söylediğimiz gibi birlik ve beraberlik içerisinde sorunları takip ederek bunların üstesinde gelebiliriz.”dedi.
Konuşmaların ardından konuklara ikramlarda bulunuldu. Kokteyl yaklaşık 2 saate yakın sürdü.

01.20110525133243.jpg