1 Eylül’de başlayacak ve 3 gün sürecek olan Barış Şenliği etkinliklerinde CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Anayasa Derneği Başkanı Prof.Dr Özden Kaboğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın katılacağı “Nasıl Bir Anayasa?” , Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, Eğitim Sen MYK Üyesi Sakine Yılmaz ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner’in katılacağı “Kadının adı: Şiddet” konulu iki panel düzenlenirken, Etkinlikler kapsamında Ünlü Şarkıcılar Funda Arar ve Işın Karaca konserler verecek.
Didim Belediyesince bu yıl 16. sı gerçekleştirilecek olan Didim Barış Şenliğinin Programı belli oldu. 1 Eylül’de başlayacak olan etkinlikler 3 Eylül’de Altınkum Plajında yapılacak Işın Karaca konseri ile sona erecek. 1 Eylül’de başlayacak olan Barış Şenliği etkinlikleri ilk olarak her yıl gerçekleştirilen Barış Koşusu ile başlayacak. Saat 10:00’da Apollon Tapınağı önünde başlayan koşu, Altınkum’da sona erecek. Saat 11:00’de Altınkum’da Plaj Voleybolu etkinliği düzenlenecek. Saat 11:30’da Altınkum Vakıflar önünde kitapların tanıtılacağı stant açılışı yapılacak. Saat 14:00’de Yeni Mahalle Parkında “Çocuklar Barışı çiziyor” etkinliği düzenlenecek. Saat 18:00’de Medusa Disco önünden başlayan ve Aytepe’de sona erecek olan Barış Yürüyüşü düzenlenecek. 19:30’da Tekne gezisi düzenlenecek ve saat 21:30’da Keman Virtüözü Tuncer Sarp Tunalı Belediye Amfi Tiyatro’da Müzik dinletisi gerçekleştirilecek, ardından “Bulutları beklerken” adlı filmin gösterimi yapılacak.
2 Eylül Cuma günü ise etkinlikler saat 11:00’de Altınkum’da Plaj Voleybolu ile başlayacak. Saat 15:30’da Yeni Mahalle Parkında Resim Atölyesinin Ödül töreni yapılacak. Saat 16:00’de Belediye Düğün Salonunda “Nasıl Bir Anayasa” adlı panel düzenlenecek. Panel’i CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın yöneteceği bildirilirken panele CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Anayasa Derneği Başkanı Prof. Dr Özden Kaboğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız konuşmacı olarak katılacak. Saat 18:00’de Yeni Mahalle Amfit Tiyatroda Halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 21:00’de Altınkum Vakıflar önünde Prof. Dr. Özden Kaboğlu ve Prof. Dr Süheyl Batum’un katılacağı imza ve söleşi etkinliği düzenlenecek. Saat 21:30’de D-Marin Didim Marina’da Funda Arar konseri düzenlenecek.
Etkinliği son günü olan 3 Eylül’de ise etkinlikler Altınkum’da Yelken ve Yat gösterisi ile başlayacak. Saat 12:00’de Altınkum plajında Plaj Voleybolu Ödül töreni düzenlenecek. Saat 16:00’da Belediye Düğün Salonunda “Kadının adı: Şiddet” konulu iki panel düzenlenecek. Panel’de Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, Eğitim Sen MYK Üyesi Sakine Yılmaz ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner konuşmacı olarak katılacak. Saat 21:00’de Vakıflar Önünde İmza ve Söleşi etkinliği düzenleyecek. Saat 21:30’da Altınkum Plajında Işın Karaca konseri düzenlenecek ve Şenlik havai fişek gösterisi ile sona erecek.
Didim Belediyesinden yapılan açıklamada 3 gün sürecek olan Didim Barış Şenliğinin ücretsiz olacağı ve tüm Didimlilerin davetli olduğu bildirildi.