Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Meclisi'nin geçen toplantısında kabul edilen ''akıllı kart'' projenin altyapısının tamamlandığını ve uygulamanın başladığını belirtti. 
     Yeni abonelerin akıllı kart kullanacaklarını, isteyen eski abonelerin bu sisteme geçebileceğini kaydeden Sandalcı, ''Yaklaşık 10 gündür halkın hizmetine sunduğumuz bu sistemle Akbük'te daha modern bir kullanıma kavuşmuş olmamız önemli bir çalışmadır. Yenilikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz'' dedi. 
     Belediye Su İşleri Birim sorumlusu Önder Gök, 24 Nisan'dan itibaren sistemi çalıştırmaya ve su abonelik işlemlerini bu sistem üzerinden yapmaya başladıklarını bildirdi. 
     Herhangi bir nedenle kartın kaybolması durumunda, ilgili sayacın haricinde hiçbir şekilde kullanılamayacağını ifade eden Gök, ''Kartlar sayaca okutulduktan sonra abonenin kendi üzerinde olacağından çalınma ya da başkası tarafından kullanılması mümkün değildir'' dedi. 
     
     -SU HARCAMASINDA ESKİ ABONEYE YÜZDE 5 İNDİRİM- 
     
     Gök, su harcamasında eski abonelere ve sisteme yeni geçmek isteyen abonelere yüzde 5 indirim uygulanacağını belirterek, şunları ifade etti: 
     ''Eski abonelerimizin yeni sisteme geçme mecburiyeti yok. Ancak kendi istekleri ile yeni sisteme hemen geçmek isteyen ve geçen abonelerimize belediye meclisinde alınan karar uyarınca, kullandıkları su ücretinde yüzde 5 indirim uygulaması yapılacaktır. Aboneliği 10 yılı aşmış olanlar, sayaçları arızalanıp değiştirmeleri gerekenler, 5 fatura üst üste borcu birikip ödemede bulunmayanlara yeni sisteme geçme zorunluluğu getirilmiştir. Sayaçların fiyatı 2011 yılı içerisinde montaj dahil 218 lira olarak belirlenmiştir. Akbük'teki bu saatleri satan satıcının herhangi bir ilave yapması mümkün değildir.''