AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Dersim"de yaşanan olaylarla ilgili arşivlerin açıklanması konusunda, “Gerek Genelkurmay arşivindeki belgelerin gerekse Başbakanlık arşivindeki belgelerin incelenmesi sonucunda esas zora düşecek olan, esas foyaları ortaya çıkacak olan CHP"dir” dedi.

Arşivler açık

Hüseyin Çelik, şunları söyledi: “Bizim burada çekineceğimiz, gocunacağımız herhangi bir mesele yok. Kaldı ki devlet arşivleri, Osmanlı da dahil olmak üzere şu anda tüm araştırmacılara açık vaziyettedir. Başbakanlık arşivleri açıktır, Dersim ile ilgili evraklar da açıktır. Askerî operasyonlarla ilgili yazışmalar vesaire de Genelkurmay arşivindedir. Genelkurmay"ın arşivinde hangi bölümler açıktır, hangi bölümler kapalıdır, açıkçası ben onu bilmiyorum.”

Özür dilenebilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, tarihî belgelerin gün ışığına çıkarılması için talimat verdiğini, birçok konuşmasında dile getirdiğini hatırlatan Hüseyin Çelik, şöyle devam etti: “Bizim anlayışımızda, bir hukuk devleti kendi geçmişiyle rahatlıkla yüzleşebilmelidir.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...