Kıbrıslı Rumlar, Rum Anorthosis ile Almanya"nın Werder Bremen futbol takımları arasında yarın akşam Güney Kıbrıs"ta oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı sırasında, 2 bin pankart açarak, "Maraş ve Mağusa"nın propagandasını yapacak.
Rum basınına göre, sözde Rum "Maraş Belediye Başkanı" Aleksis Galanos, Anorthosis-Werder Bremen maçı öncesinde, tribünlere 2 bin adet 2 metre uzunluğunda ve 1.20 metre genişliğinde, 3-4 farklı renkte pankartların dağıtılacağını, maç başlamadan açılacak bu pankartlarla seyircilere Maraş kentinin görüntüsünün verileceğini açıkladı.
"Söz konusu maçın, 19 ülkeden milyonlarca seyirciye ulaşacağını ve bundan daha iyi bir tanıtım fırsatı olamayacağını" ifade eden Galanos, maçta ayrıca üzerinde "FAMAGUSTA" (Mağusa) yazılı 50 metre uzunluğunda bir panonun da açılacağını belirtti.

UEFA İZİN VERMİŞ

Galanos, etkinliğin UEFA"nın izniyle gerçekleştirileceğini ve etkinlik için 3 dakika 50 saniye izin verildiğini bildirdi.
Rum basınına göre, maçın başlamasından önce sahada "Mağusa marşı" çalınacak ve maçın başlamasıyla indirilecek olan panolar, 35 yetkili kişi tarafından güvenlik gerekçesiyle toplanacak.
Rumlar, iskana kapalı olan ve Kıbrıs Türk tarafının kontrolündeki Maraş"ın Rumlara verilmesini istiyor.