DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, 2009 yılının ilk çeyreğinde satışlarını geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 91 artırdıklarını söyledi.

Haas, basın toplantısında, Çerkezköy fabrikalarına yapacakları 5 milyon avro tutarındaki yeni makine parkuru yatırımıyla üretimdeki dar boğazı gidereceklerini ifade etti.

Yeni makine parkurları ile iş verimliliği artırımına gidileceğini kaydeden Haas, şöyle konuştu:

“Geleceğe yönelik çok büyük bir yatırım yaptık ve 'Gelecek artık başladı' diyorum. İlk çeyrekte net kar oranımızda yüzde 9 oranında bir artış gerçekleşti. Sonuçlar bizi geleceğe yönelik olarak çok iyimser kılıyor. Son 1,5 senede yaptığımız yatırımlar konusunda ilk çeyrek sonuçlarımıza baktığımızda doğru yol üzerinde olduğumuzu kanıtlar nitelikte. 2009 yılının ilk çeyreğinde satışlarımızı geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 91 artırdık. Ama oturup arkamıza yaslanmıyoruz.

Çünkü piyasalar ve rekabet şartları çok katı. Bu bağlamda her ne kadar iyi sonuçlar alsak da çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.
İçinde bulunduğumuz dönemde istihdam yaratmaya devam eden şirketlerden biri olarak da istihdam süreçlerimizi üretim alanında yoğunlaştırmak istiyoruz. Şu anda yaklaşık bin 600 çalışanımız var. Aynı zamanda 87 tane de ek istihdam pozisyonumuz var. Sene sonuna kadar 200'e yakın kişiyi işe almak istiyoruz.”