AYDINPOST HABER SERVİSİ- Altı yüz bin lirasını Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği projenin toplam bütçesi bir milyon 004. bin,10 liradan oluşmakta.

Altı aydır yoğun mesai harcayarak üzerinde çalıştığımız bu dev proje ile elektrik ihtiyacımızı karşılayacağız diyen İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale şunları söyledi. ‘’ Bu proje sayesinde güneşten elde ettikleri enerji ile ilk aydınlatmamızı Cumhuriyet Parkında izlemeye geldik. Cumhuriyet Parkına yarın montajı yapılacak. 10 güneş ağacı ile bu parkımızı aydınlatıyoruz. Yarın 50 adet direk ile İlçemizi güneş enerjisiyle aydınlatmaya başlayacağız. Ayrıca Teknik donatım çalışmalarımızı tamamladık Acarlar mahallesinde gerçekleştirilen tesisin önümüzdeki Çarşamba günü devlet adına bu konuyla ilgili merciler ’in onayı ile elektrik üretilmesine başlanacak ’dedi.

YENİLEBİLİR ENERJİ TEŞVİK EDİLECEK

Proje, Aydın İncirliova İlçesindeki kamusal alanları güneş enerjisi ile aydınlatarak; bölgedeki yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına ve enerji maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlayacak.

SANTRAL İLE HEDEFLENEN TASARRUF

İncirliova İlçesi Acarlar Mahallesi pazaryeri üstüne 100 kwh' lık güneş enerji santrali ile yıllık yüz doksan bin kw enerji üreterek, İncirliova Belediyesinin yaklaşık altmış bin mali değeri olan enerji tasarrufu sağlamak olan bu proje ile İncirliova ilçesi başlıca kamusal alanları olan Cumhuriyet Parkı, Hilal Park, İncirliova Belediyesi Aile Çay Evi, Kültür Parkı Sosyal Tesisleri, İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu, Merkez Çarsı Cami, Yahya Ümit Orbay Parkı, Şehit Yılmaz Çakıroğlu Parkı, ve Atatürk Kent Meydanını Güneş enerji sistemleriyle aydınlatarak, yıllık yirmi yedin bin 500 Kw’lik elektrik üretip, yaklaşık on bin lira enerji tasarrufu sağlamak olarak amaçlanmakta.

ÖRNEK BİR PROJE

Yine İncirliova halkının farklı amaçlarla kullandığı park, sosyal tesis, aile çay bahçesi, okul ve cami gibi kamusal alanları Yenilenebilir enerji sistemleri ile aydınlatarak ilçe ve bölge halkının yenilenebilir enerji ve özellikle güneş enerjisi konusunda farkındalığını artırmak olup, yenilenebilir enerji özellikle de bölgeye uygun Güneş enerjili aydınlatma sistemleriyle ilgili olarak diğer yerel yönetimlerde farkındalık oluşturacak.