Projede kiralanabilir alan açısından Akmerkez"i üçe katlayan bu alışveriş merkezinin yanı sıra 1.600 konut ve ofisler de yer alacak

Sinpaş ve Akmerkez"in kurucusu Akkök Grubu"nun liderliğinde oluşan SAF Gayrimenkul, 650 milyon dolar yatırımla Haziran ayında Akasya Acıbadem projesine başlıyor. Toplam 182 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan 40 katlı üç kulenin yükseleceği üç parselden oluşan projede 1.600 konutun yanı sıra, Akmerkez konseptli bir alışveriş merkezi inşa edilecek. 300 mağaza ve 1000 kişilik tiyatro ve konferans salonunun yer alacağı bu merkezin 85 bin metrekare ile kiralanabilir alan açısından Akmerkez"i de üçe katlayacağını söyleyen SAF Gayrimenkul Genel Müdürü Oray Demirel, “Merkezin üstündeki 18 kat ise ofis olarak tasarlandı. Kulelerin diğerini ise belki apart otele çevirebiliriz” diye konuştu.

Projede ilk etapta 430 konutun satışa çıkarıldığını ve yarısından fazlasının iki haftada satıldığını belirten Demirel, “Projede 70 ile 350 metrekarelik dairelerin fiyatları 300 bin liradan başlıyor, 2.8 milyon liraya kadar çıkıyor” dedi. En büyük yeşil alanlı proje olma iddiasını taşıyan projede İstanbul"da ilk kez 900 metrekarelik, kumsallı açık havuzun da içinde yer aldığı sosyal yaşam alanı Central Park bulunacak. 58 bin metrekaresi yeşil alandan oluşan projede yüksek katlarda bile kat bahçeleri olacak. Projedeki alışveriş merkezinde ise ilk kez çocuk eğitim ve eğlence kulübü Kidzania açılacak.