İçinde tatlı su, tuzlu su, okyanus ve tropikal balıkların yanı sıra 5 farklı köpek balığı türü ile nesli tükenen orfozun da yer aldığı Bayrampaşa'daki Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo'yu, 3,5 ayda 350 bin kişi ziyaret etti. Turkuazoo Pazarlama ve İletişim Müdürü Gülnur İnkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akvaryumun, açıldığı günden bu yana çok ilgi gördüğünü kaydederek, bir yıl içinde 1 milyon kişinin akvaryumu gezmesini hedeflediklerini ancak karşılaştıkları ilgi karşısında, bu sayıyı aşacaklarını tahmin ettiklerini dile getirdi.

10 BİN CANLI YAŞIYOR

Sömestr tatili nedeniyle hafta sonları 20 bin kişinin akvaryumu gezdiğini ifade eden İnkaya, 'Oldukça yüksek bir rakamdı. Çok memnun olduk. Bu gidişle 1 milyon hedefimizi aşacağız. Ocak ayı sonu itibarıyla 350 bin ziyaretçimiz akvaryumu gezdi' diye konuştu.

Akvaryumda tatlı su, tuzlu su, okyanus balıkları ve köpek balığı türlerinin de içinde bulunduğu 10 bin civarında canlının yer aldığını dile getiren İnkaya, akvaryuma yeni canlılar getirmek için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.Akvaryuma özellikle çocukların ilgisini çeken ve merak edilen yeni türleri getirmeyi düşündüklerini belirten İnkaya, 'Şu anda deniz kaplumbağası getirmek için uğraşıyoruz. Deniz kaplumbağaları koruma altında olduğu için izin süreci uzun sürüyor. Yurt dışından getireceğiz.Açıldığı günden sonra da çok canlı geldi' dedi. Akvaryumdaki canlıların bakımının zor olduğunu 90 elemanın çalıştığını belirten İnkaya, ayrıca dalış dersleri başlattıklarını sözlerine ekledi.